۷ فعالیتی که شما را باهوش‌تر خواهد کرد

مطالب جدید

۷ فعالیتی که شما را باهوش‌تر خواهد کرد

تقویت مغز boost-brain

تقویت مغز boost-brain

چگونه میتوانیم مغزمان را تقویت کنیم ؟ به نظر برسد کلیت سوال یک جواب قطعی نداشته باشد اما چه کسی از سرگرمی همراه با مقدار کوچکی تقویت مغز بدش می‌آید؟

تمام قسمت‌های بدن ما پیر می‌شوند، و صدالبته که ذهن ما هم از این قاعده مستثنا نیست. همه‌ی ما شاهد افت عملکرد ذهنی بستگان مسن‌تر خود بوده‌ایم. متاسفانه آنها حافظه‌ی کوتاه‌مدت خود و کارکردهای اجرایی ذهن خود را به مرور از دست می‌دهند، چون لوب راست قدامی، ماده‌ی خاکستری خود را از دست می‌‌دهد و “نرم و انعطاف‌پذیر‌‌” می‌شود. حتی اگر آلزایمر را هم مد نظر قرار ندهیم، مغز ما به هر حال پیر می‌شود. با این حال، علم عصب‌شناسی برای ما روشن ساخته‌است که می‌توانیم این فرآیند را به تعویق بیندازیم. در برخی موارد، می‌توانیم با درگیر کردن ذهن‌مان با کارهایی مشخص، از کاهش عملکرد ذهن خود جلوگیری کنیم؛ کارهایی که ما بیشترشان را سرگرمی در نظر ‌می‌گیریم. در این مقاله ۷ مورد از این فعالیت‌ها عنوان شده‌اند.

هر چیزی را بخوانید

چه عاشق کتاب‌های کمیک کلاسیک باشید یا نشریه‌ی نیویورک تایمز، ذهن‌شناسان دریافته‌اند خواندن به‌راستی عملکرد چند منطقه‌ی مغز را بهبود می‌بخشد. رشد مسیرهای عصبی ما با خواندن و دریافت‌کردن اطلاعات جدید افزایش می‌یابد. خواندن، قسمت‌هایی از مغز را ارتجاعی می‌کند که با حل مسئله، دیدن‌ی الگوها و تفسیر آن‌چه دیگران درباره‌ی احساسات‌شان به ما می‌گویند، سر و کار دارند. علاوه بر این، خواندن حافظه‌ی ما را تقویت می‌کند، آموخته‌های پیشین‌مان را (به‌وسیله‌ی افزایش ارتباط‌های عصبی مغز) گسترش می‌دهد و بخش‌هایی از مغز که ما را قادر به تصور کردن می‌سازند، فعال می‌سازد. برخی پژوهشگران همچنین تندخوانی را روشی برای افزایش همایه‌ها (یا سیناپس‌ها؛ ارتباط‌های الکتریکی بین منطقه‌های مختلف ذهن) می‌دانند، چون مغز در هنگام تندخوانی باید اطلاعات حسی را به‌سرعت پردازش‌کند. تندخوانی بی‌شک برای بسیار از دانش‌جویان و دانش‌آموزان مهارتی سودمند است.

ساز نواختن بیاموزید

پژوهشگران حوزه‌ی علم عصب‌شناسی سال‌ّها روی مزایای آموزش موسیقی بر عملکردهای ذهن کودکان – یعنی حافظه، حل مسئله، پردازش ترتیبی و درک الگو – تحقیق می‌کردند. نواختن ساز (البته صدای انسان هم یک نوع ساز موسیقی محسوب می‌شود) میزان ماده‌ی خاکستری مغز را افزایش می‌دهد و بین دو نیمکره‌ی آن، ارتباط‌های عصبی برقرار می‌کند. به همین دلیل، دانشمندان بر این باور هستند آموزش موسیقی در سنین کودکی باعث می‌شود دانش‌آموزان هم ریاضیات خطی (الگوریتم‌ها و حل معادلات) را بهتر انجام‌دهند و هم حل مسائل ریاضی را (مدل‌سازی، بهینه‌سازی و پژوهش). نواختن ساز باعث می‌شود دو نیمکره‌ی مغز با یکدیگر بسیار بهتر کار کنند. درحال‌حاضر، پژوهشگران می‌گویند نواختن ساز می‌تواند روی بزرگسالان نیز همان تاثیرات عصب‌شناختی روی کودکان را داشته‌باشد.

به‌طورمرتب نرمش‌کنید

نرمش‌کردن پروتئینی به اسم BDNF در خون ما آزاد می‌سازد. با جریان‌یافتن خون در بدن، این پروتئین – که باعث افزایش حافظه و تمرکز می‌شود – به مغز می‌رسد و سلول‌ها آن را جذب می‌کنند. در یکی از جالب‌توجه‌ترین آزمایش‌های مربوطه، از گروه آزمایشی و کنترل یک آزمون حافظه‌ی تصویری گرفته‌شد. گروه آزمایشی پیش از انجام‌دادن آزمون نرمش انجام‌دادند، در حالی‌که گروه کنترل چنین کاری نکردند. نتایج گروه آزمایشی به‌طور محسوسی بهتر از نتایج گروه دیگر بود. اعضای این گروه می‌توانستند روی تصاویر تمرکز کنند و پس از یک فاصله‌ی زمانی آنها را به‌خاطر بیاورند.

زبانی جدید یاد بگیرید

وقتی صدایی را می‌شنویم، معنایی برای آن در نظر می‌گیریم و سپس به آن پاسخ می‌دهیم، ‌در حقیقت ۴ منطقه از مغز ما به‌طور کامل درگیر می‌شوند. دوزبانه‌ها در مغزشان ماده‌ی خاکستری بیشتری در بخش‌های مربوط به زبان دارند. چون بخش‌های مرتبط با منطق، برنامه‌ریزی و حافظه در مغز آنها بیشتر گسترش یافته‌است، آنها می‌توانند به‌طور همزمان روی دو وظیفه یا بیشتر تمرکز کنند. دانشمندان این موضوع را نخستین بار روی کودکان بررسی‌کردند. آنها در این بررسی به سراغ کودکانی رفتند که در خانه به زبانی غیر انگلیسی صحبت می‌کردند، اما در مدرسه‌ای انگلیسی‌زبان تحصیل می‌کردند. این کودکان مجبور بودند صداهای دو زبان گوناگون را بشنوند و “مشخص‌کنند” صدای مذکور مربوط به کدام زبان است. در حاضر حاضر پژوهشگران دریافته‌اند یادگیری زبان در هر سن و سالی می‌تواند تاثیرات مشابهی روی مغز داشته‌باشد و باعث باهوش‌تر شدن آن شود.

همچنین بخوانید : ۵ زبان آسان برای یادگیری

به سراغ یادگیری تجمیعی بروید

اصطلاح “یادگیری تجمیعی” به فرآیندی اطلاق می‌شود که به‌وسیله‌ی آن لایه‌های اطلاعاتی جدید به آموخته‌های پیشین خود اضافه می‌کنیم. برای نمونه ریاضیات نوعی یادگیری تجمیعی طلقی می‌شود. کودکان در ابتدا عملکردهای ساده، و سپس چگونگی استفاده از آن عملکردها را برای حل مسائل را می‌آموزند. پس از آن، آنها جبر و استفاده‌کردن از توابع ساده را برای حل معادلات یاد می‌گیرند. هر لایه‌ی اطلاعاتی روی لایه‌های اطلاعاتی که پیش‌تر آموخته‌بودیم قرار می‌گیرد. با گذشت سن، و به‌ویژه کاهش توانایی کارکردن‌مان، ما از انجام‌دادن فعالیت‌های مربوط یه یادگیری تجمیعی دست می‌کشیم. با این حال، پژوهش‌ّها نشان می‌دهند ادامه‌دادن این فعالیت‌ها حافظه، نظم‌دهی ترتیبی، حل مسئله (استفاده‌ی مفید از لوب راست قدامی) و مهارت‌ّهای زبانی ما را تقویت می‌کند. به نظر برسد بد نباشد همه‌ی ما در بزرگسالی هم سر کلاس نگارش یا ریاضی بنشینیم.

مغزتان را با جدول و بازی تمرین‌دهید

ما باید به مغزمان به‌منزله‌ی یک رایانه و در عین حال یک ماهیچه دیدن‌کنیم. هر چه اطلاعات بیشتری در مغزمان قرار دهیم، کارهای بیشتری می‌تواند انجام‌دهد، و البته هر چه آن را بیشتر تمرین‌دهیم، بهتر می‌تواند این کارها را انجام‌دهد. “انعطاف‌پذیری عصبی مغز” اصطلاحی است برای اشاره به ارتباط‌های عصبی تازه‌ای که همواره با دریافت اطلاعات تازه و به‌دنبال آن، فکر کردن و به‌خاطرسپاری چیزها در ذهن‌مان ایجاد می‌شوند. جدول حروف متقاطع، فعالیت‌ّهای فکری استتنتاجی و بازی‌های راهبردمحور نظیر شطرنج یا حتی برخی بازی‌ّهای ویدیویی ذهن‌مان را واردار می‌کنند اطلاعات جدید دریافت‌کند و ارتباط‌های عصبی جدید ایجاد کند.

به نظر برسد بازی سودکو برای شما گزینه مناسبی باشد؟

ذهن‌پویی‌کنید یا یوگا انجام‌دهید

ذهن‌پویی دیگر صرفا “کاری که راهبه‌های هندو و بودایی انجام می‌‌دهند‌” نیست. پژوهش‌ها نشان می‌دهند ذهن‌پویی اثرات چشمگیری به‌دنبال خود دارد. نخست ‌این‌که باعث می‌شود در شرایطی که مشغول ذهن‌پویی نیستیم، کنترل بهتری روی ذهن‌مان داشته‌باشیم. این کنترل باعث تمرکز، دقت توجه و تقویت حافظه می‌شود. در حقیقت دانش‌جویان و دانش‌آموزانی که ذهن‌پویی انجام می‌دهن، عملکرد بهتری در آزمون‌ها دارند، و بزرگسالانی که این کار را انجام می‌دهند، حافظه‌ی بهتری دارند. ذهن‌پویی ماده‌ی خاکستری را در منطقه‌هایی که یادگیری و حافظه را کنترل می‌کنند، افزایش می‌دهد. آدم‌هایی که ذهن‌پویی انجام می‌دهند نیز نسبت به سایرین، ماده‌ی خاکستری بیشتری در مغزشان دارند. به‌علاوه، ذهن‌پویی باعث بهبود رفتار و کاهش غیبت‌های دانش‌آموزانی که در مدرسه مشکلات رفتاری دارند می‌شود، چون استرس و اضطراب آنها را کاهش می‌دهد. همه‌ی این سرگرمی‌ها را به‌سادگی می‌توان در زندگی روزمره گنجاند. با توجه به چیزهایی که علم درحال‌حاضر ما را از آنها مطلع ساخته‌است، این سرگرمی‌ها مغرمان را به‌طرز فوق‌العاده‌ای سالم نگه‌می‌دارند.

The post 7 فعالیتی که شما را باهوش‌تر خواهد کرد appeared first on آلامتو.

۷ فعالیتی که شما را باهوش‌تر خواهد کرد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید
در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق

در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: …

مطالب جدید
بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟

بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ را ببینید. احساس کشیدگی پوست، سوزش، قرمزی و خارش جزء علائمی هستند که نشان می دهند شما پوستی خشک و حساس دارید! خشکی پوست یکی از مشکلاتی است که به …

مطالب جدید
آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام

آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام را ببینید. مدت زمان مطالعه این مقاله ۶ دقیقه بسیاری از کاربران به نظر برسد ندانند که فراموشی رمز اکانت پیج اینستاگرام می‌تواند به از دست رفتن پیج …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا