۴ ترفند عالی برای توسعه مهارت‌های اجتماعی در کودکان

مطالب جدید

۴ ترفند عالی برای توسعه مهارت‌های اجتماعی در کودکان

مهارت های اجتماعی کودکان

مهارت های اجتماعی کودکان

زمانی که کودکان بزرگتر می‌شوند و مراحل رشد خود را طی می‌کنند باید بتوانند با همسالان خود و یا بزرگسالان رابطه برقرار کنند. از روزی که وارد مهدکودک می‌شوند تا زمانی که دیپلم خود را در دست می‌گیرند به مهارت‌هایی برای برقراری ارتباط نیاز دارند که والدین باید این مهارت‌ها را در اختیار فرزندان خود قرار دهند.

مهارت اجتماعی چیست؟؟

حتی متخصصان نیز تعریف دقیق و یکسانی در مورد مهارت‌های اجتماعی ندارند. بیشتر آن‌ها معتقدند که مهارت اجتماعی موارد ضروری برای ساخت و نگهداری یک رابطه است و این مهارت می‌تواند فرآیند موفقیت را بهبود ببخشد . در آمریکا معمولا ارزش بالایی برای افرادی که همیشه لبخند بر لب دارند و می‌توانند به آسانی وارد مکالمه با دیگران شوند، قائل هستند. بیشتر افراد درونگرا دارای مهارت‌های اجتماعی بسیار عالی هستند و می‌توانند با سایر افراد به خوبی ارتباط برقرار کنند. افراد درونگرا معمولا دوست دارند وارد تعامل یک به یک شوند و یا اینکه دوست ندارند از یک فعالیت به فعالیت دیگری بروند. اگر کودک شما دوست ندارد با افراد زیادی در ارتباط باشد نیازی به نگرانی نیست. در حقیقت، بیشتر کودکان نشانه‌ها و مهارت‌های اجتماعی را از خانواده خود، همسایه و یا جامعه بدست می‌آورند.

چگونه می‌توانیم مهارت‌های اجتماعی را بیاموزیم؟؟

بیشترافراد مهارت اجتماعی را بدون اینکه از آن آگاهی داشته باشند یاد می‌گیرند. بر اساس مطالعات انجام شده، معمولا سه روش اصلی برای یادگیری قوانین مهارت‌های اجتماعی وجود دارد :

  1. اولا ما کارهایی که افراد دیگر انجام می‌دهند را مشاهده می‌کنیم و سپس همانند آن رفتار می‌کنیم. معمولا افراد بزرگسال به هنگام صحبت کردن تماس چشمی دارند . یعنی زمانی که صحبت می‌کنند در چشم‌های طرف مقابل مشاهده می‌کنند. تماس چشمی در برقراری ارتباط موثر بسیار مهم است . والدین کودکانی که دارای مشکل چشمی هستند و نمی‌توانند به خوبی از این گزینه استفاده کنند، معمولا در انتقال این مفهوم نیز دچار مشکل خواهند شد. در اینگونه موارد بهتر است از آموزش‌های خاصی که برای چنین افرادی در نظر گرفته شده است بهره بگیرند.
  2. دوما، کودکان از طریق تفکر در مورد رویدادهای اطراف یاد می‌گیرند. زمانی که کودک شما در مورد ترک کردن بازی از طرف شخص دیگر مبهوت و متعجب است و می‌تواند بفهمد که آن شخص حوصله‌اش از بازی سر رفته و محل را ترک کرده است، پس می‌توان گفت این کودک با موفقیت مهارت اجتماعی را آموخته است. این بخش از آموزش ممکن است برای برخی از کودکان سخت و دشوار باشد به خصوص افرادی که به بیماری اوتیسم مبتلا هستند. دراینگونه موارد نیز معمولا منابع خاصی وجود دارد که می‌توان از آن بهره برد.
  3. سوما، کودکان مهارت‌های اجتماعی را از طریق انجام دادن یاد می‌گیرند. زمانی که کودک شما بازی می‌کند و یا با دیگران صحبت می‌کند و می‌تواند کارها را به خوبی انجام دهد ، پس کودک شما توانسته است نحوه‌ی تعامل را به خوبی بیاموزد.

در ادامه ترفندها و نکاتی را برای توسعه‌ی مهارت‌های اجتماعی کودکان بیان خواهیم کرد.

۱٫صحبت کردن:

همانند سایر مهارت‌هایی که والدین در اختیار کودک خود قرار می‌دهند، ممکن است شما هم بخواهید فرآیند تعاملات اجتماعی را برای کودک خود شرح دهید . مثلا می‌توانید به او بیاموزید که در انتهای هر درخواستی کلمه “لطفا” را اضافه کند. اینکار به کودک شما کمک می‌کند رابطه‌ی مودبانه‌ای با سایر افراد داشته باشد. در اینگونه موارد دیگران نیز جواب مثبت به او می دهند و بنابراین کودک شما نیز اهمیت این کلمه جادویی را در عمل خواهد دید. شما می‌توانید از طریق یک فرآیند مانند صحبت کردن با کودکان نیز با او حرف بزنید . کودکان بزرگتر معمولا می‌توانند از راهنمای شفاهی نیز به خوبی استفاده کنند. مثلا زمانی که کودک ، برای اولین بار و بدون حضور والدینش به منزل دوستش می‌رود ، بیان شرایط و صحبت کردن در مورد آن می‌تواند بسیار مفید باشد . می‌توانید به کودک خود مواردی همچون سلام کردن به والدین دوستش، درخواست مودبانه داشتن و گفتن کلمه تشکر را یاد آور شوید.

۲٫بازی کردن:

هیچ چیزی همانند بازی با سایر کودکان نمی‌تواند مفید باشد . کودک شما یاد می‌گیرد که همانند سایرین در یک موقعیت قرار گرفته و باید با آن‌ها تعامل مفید داشته باشد. هر چقدر کودک بزرگتر می‌شود بازی‌های او نیز پیشرفت خواهد کرد . زمانی که کودک شما خجالتی است ، بهتر است اجازه دهید برای بار اول با یک نفر بازی کند تا محیط امنی برایش ایجاد گردد .

۳٫نشان دادن:

همیشه به یاد داشته باشید که کوکان معمولا با مشاهده کارهایی که شما انجام می‌دهید یاد می‌گیرند. اگر شما همیشه مشغول هستید و در حال حرف زدن با تلفن و یا ایمیل زدن به سایر افراد می‌باشید، پس به کودک خود نشان می‌دهید که اینگونه رفتارها کاری درست و مناسب است. به عبارت دیگر اگر چند دقیقه مودب باشید و یا اینکه به همسایه‌ی پیر خود کمک کنید، به آن‌ها نشان می‌دهید که این رفتارها پسندیده‌تر است . اگر می‌خواهید کودکتان در مقابل دیگران اعتماد به نفس کافی داشته باشد باید خودتان این موضوع را به صورت عملی به او نشان دهید. در حقیقت در جلوی کودک خود، نحوه تماس چشمی، دست دادن، مودب بودن و سایر موارد را نشان دهید. اگر می‌خواهید کودکتان خودش با سایر افراد دوست شود باید این موضوع را عملی به او نشان دهید . با یکی از دوستان او دست دهید ، خود را معرفی کنید و سپس کودک خود را معرفی نمایید . سپس در شرایط و موقعیت‌های دیگر از او بخواهید اسم کوچک طرف مقابل را بپرسد و با او دوست شود.

۴٫تکرار کردن:

زمانی که کودک شما در موقعیت‌های اجتماعی دچار مشکل می‌شود، می‌توانید با او صحبت کنید و کمکش کنید تا دلیل مشکلات پیش آمده را بفهمد. در نهایت رویکردهای مناسبی در اختیارش قرار دهید تا در موقعیت‌های مشابه بتواند از آن برای حل مشکل خود استفاده کند. تمامی موارد ذکر شده را لیست کنید و هر بار تکرار نمایید . به یاد داشته باشید که همیشه موقعیت‌های اجتماعی جدیدی ممکن است پیش روی کودک شما قرار بگیرد، پس تکرار و تمرین بسیار ضروری است . با اینحال، اگر تمامی مراحل به خوبی انجام شود، می‌توانید مطمئن باشید که کودک شما در موقعیت‌های مختلف اجتماعی رفتار مناسبی اتخاذ خواهد کرد .

The post 4 ترفند عالی برای توسعه مهارت‌های اجتماعی در کودکان appeared first on آلامتو.

۴ ترفند عالی برای توسعه مهارت‌های اجتماعی در کودکان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید
در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق

در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: …

مطالب جدید
بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟

بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ را ببینید. احساس کشیدگی پوست، سوزش، قرمزی و خارش جزء علائمی هستند که نشان می دهند شما پوستی خشک و حساس دارید! خشکی پوست یکی از مشکلاتی است که به …

مطالب جدید
آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام

آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام را ببینید. مدت زمان مطالعه این مقاله ۶ دقیقه بسیاری از کاربران به نظر برسد ندانند که فراموشی رمز اکانت پیج اینستاگرام می‌تواند به از دست رفتن پیج …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا