کشک سنتی مصرف کنیم یا صنعتی؟

کشک سنتی مصرف کنیم یا صنعتی؟

پورتال یک آرشیو وب فارسی:شفا آنلاین: شفا آنلاین>تغذیه>شایعات پیرامون کشک زیاد هست؛ مثلا می گویند هر ماستی که خراب و کپک زده هست و تاریخ انقضایش گذشته، به کارخانه برمی گردانند و کشک می کنند. ببه گزارش شفا آنلاین ،بعضی ها می گویند روی کشک های خشک به عنوان منبع کلسیم نمی توان حساب کرد زیرا به جای ماست، آرد و نشاسته دارند. این بهانه ای شد تا با یک متخصص صنایع غذایی درباره تقلب های احتمالی در این ماده مغذی گفت وگو کنیم. کشکی که در بازار موجود هست، کشک واقعی هست؟ اگر منظورتان کشک صنعتی و مایع هست که فرآورده ای لبنی هست و از ماست گرفته می شود، اما امکان تخلف هنگام تولید کشک هایی که به طور زیرپله ای تهیه می شوند یا کشک های خشک سنتی وجود دارد. به همین دلیل باید کشک هایی با برندهای معروف و شناخته شده بخرید که نظارت روی آنها وجود دارد و استاندارد هستند. این باور درست هست که کشک یا دوغ را از ماست ترش شده و تاریخ مصرف گذشته درست می کنند؟ نه، در فرآیند تولید کشک، چنین چیزی تعریف نشده هست. کشک از ماست تازه درست می شود اما ممکن هست کارخانه های کوچک و زیرپله ای که تعدادشان هم زیاد هست، هر نوع تقلبی انجام دهند. مارک های معتبر چنین تقلب هایی ندارند و وقتی برندی در فروشگاه های بزرگ عرضه می شود، مردم می توانند مطمئن باشند که این محصول بدون مشکل هست. تفاوت کشک صنعتی و سنتی در چیست؟ در روش صنعتی با جوشاندن یا روش های تغلیظ صنعتی این کار را انجام می دهند. افزایش اسیدیته و ترکیب های موجود در ماست غلیظ شده طعم خاصی به ماست می دهد و آن را به کشک تبدیل می کند. افزودنی هایی نیز برای تنظیم اسیدیته به کشک اضافه می شود که pH آن را پایین می آورد. کشک سنتی را نیز زیر نور آفتاب تهیه می کنند. گرمای آفتاب باعث تغلیظ و گرما تماشا کشک می شود و عوض پروتئین های شیر عامل مزه ترش کشک هست. در روش سنتی کشک را کاملا خشک می کنند اما در روش صنعتی چون قرار هست کشک در غذا استفاده شود، درصد تغلیظ آن را پایین می آورند تا مایع بماند. چرا برخی کشک ها تیره ترند؟ رنگ کشک به میزان چربی، غلظت و میزان گرما تماشا محصول بستگی دارد. هرچه محصولی غلیظ تر و گرمادیده تر باشد، چربی آن بالاتر و رنگ آن تیره تر و کاراملی تر می شود. بوی خاص کشک از چیست؟ بوی کشک به بوی ماده اولیه یعنی شیر یا ماست و فرایندهایی که در کارخانه روی آن انجام می شود، بستگی دارد. تمام شیرها بوی یکسانی ندارند. از سوی دیگر، همان طور که گوشت وقتی به شیوه های مختلف طبخ می شود بوهای مختلفی می دهد، کشک نیز با توجه به فرایندهایی که در معرض آن قرار گرفته، بوی خاصی پیدا می کند. میکروب های موجود در کشک چه میکروب های بیماری زا باشند چه مفید نیز بوی خاص در کشک ایجاد می کنند. چرا به کشک نمک می زنند؟ اول برای طعم، دوم برای اینکه افزودن نمک باعث خشک شدن سریع تر کشک می شود و از فساد آن پیشگیری می کند. البته میزان نمک روی باکتری خطرناک بوتولینیوم تاثیری ندارد. کشک را باید بجوشانیم؟ کشک محلی را بله چون زمان تغلیظش طولانی و زمان بر هست و احتمال دارد آلوده به سم خطرناک بوتولینیوم باشد که در اثر جوشیدن تجزیه می شود. در کشک صنعتی این احتمال کمتر هست ولی گرمادهی مخصوصا اگر روی بسته بندی درج شده باشد، درست مثل قوطی های کنسرو، لازم هست. خوشبختانه این سم با کمترین حرارت زود از بین می رود. کشک مایع را باید در یخچال نگه داشت؟ تمام فرآورده های لبنی جز آنهایی که استریل هستند یا به شکل پودر عرضه می شوند، باید در یخچال بین ۷-۴ درجه سانتی گراد نگه داشت زیرا حاوی آب هستند و فسادپذیری شان بالاست. بیرون از یخچال میکروب هایی در آنها رشد می کند که باعث عوض مزه و طعم کشک و حتی باعث کپک زدن آن می شود. بعد از آنکه در محصول باز شد تا چه مدت قابل استفاده هست؟ این مدت زمان از یک کارخانه به کارخانه دیگر متفاوت هست و به فرمول ساخت بستگی دارد. معمولا تاریخ انقضا روی بسته بندی محصول درج شده هست. برخی محصولات لبنی قبل از تاریخ انقضا، فاسد می شوند. چرا؟ اشکال اینجاست که خانم خانه محصولی را که در یخچال نگه می دارد، موقع مصرف بیرون می آورد ولی فورا آن را به یخچال برنمی گرداند. مثلا کشک چند ساعتی با در باز بیرون می ماند تا آشپزی تمام شود بعد دوباره به یخچال منتقل می شود. در این شرایط میکروب های محیط و کپک ها وارد محصول می شوند بنابراین زودتر از موعد مقرر خراب خواهدشد. و اگر کشکی کپک زد … توده کپک را هرگز نباید خورد زیرا سرطان زاست. کپک سمی در غذا پخش می کند و گرچه کپک را برمی داریم، سم آن برداشته نمی شود و جوشاندن کشک نیز باعث تجزیه سم نخواهدشد و گاهی حتی آن را سمی تر می کند. پس اگر غذایی کپک زد، باید آن را دور بریزیم. با جوشاندن کشک ممکن است سلول میکروب بمیرد اما اجزای این سلول و سم آن در ماده غذایی موجود هست و می تواند مولد بیماری باشد. سلول مرده عفونت ایجاد نمی کند اما می تواند آلرژی زا و محرک باشد. کشک بی نمک، منبع کلسیم هست مقدار کلسیم در ۳۰ گرم کشک تازه بدون نمک و چربی بالا، معادل میزان کلسیم یک لیوان شیر برابر ۲۵۰ سی سی هست. به عبارتی کشک منبع خوب کلسیم هست اما متاسفانه کشک هایی که به صورت خشک عرضه می شود، حاوی نمک زیادی هست که جذب کلسیم را به شدت کاهش می دهد. به همین دلیل هست که می گوییم روی کشک خشک به عنوان منبع کلسیم حساب نکنید. از سوی دیگر، در مورد کشک خشک این تردید وجود دارد که آنچه به دستمان می رسد کشک واقعی نباشد و مخلوطی از نمک و آرد باشد. کشک مایع نیز گرچه نمک کمتری دارد اما چون در بسته بندی های بی هوازی عرضه می شود، همیشه باید به تاریخ مصرف آن توجه داشت و از نظر آلودگی های میکروبی آن را بررسی کرد. مسئله دیگر در مورد کشک مایع که باعث می شود بگوییم روی آن به عنوان منبع کلسیم حساب نکنید، چربی بالای آن هست زیرا از ماست های پرچرب تهیه می شود و این چربی برای افرادی که چاق هستند یا مشکل چربی خون دارند، اصلا مناسب نیست. بیتوته

شنبه ، ۱۱مهر۱۳۹۴

[دیدن متن کامل خبر]

کشک سنتی مصرف کنیم یا صنعتی؟

تهیه و گردآوری : پورتال ۱

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید
در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق

در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: …

مطالب جدید
بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟

بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ را ببینید. احساس کشیدگی پوست، سوزش، قرمزی و خارش جزء علائمی هستند که نشان می دهند شما پوستی خشک و حساس دارید! خشکی پوست یکی از مشکلاتی است که به …

مطالب جدید
آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام

آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام را ببینید. مدت زمان مطالعه این مقاله ۶ دقیقه بسیاری از کاربران به نظر برسد ندانند که فراموشی رمز اکانت پیج اینستاگرام می‌تواند به از دست رفتن پیج …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا