نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست/ چگونگی تعیین نرخ ارز

نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست/ چگونگی تعیین نرخ ارز

وبسایت تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست/ چگونگی تعیین نرخ ارز را ببینید.

پورتال۱ آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست/ چگونگی تعیین نرخ ارز
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که نامه ۴ وزیر به ریس جمهور نامه هشدار نبوده هست گفت: این نامه ناظر بر بازار سرمایه هست.

نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اقتصاد ایران از نامه تا پسا تحریم ۱۳ مهر با حضور “علی طیب‌نیا” وزیر امور اقتصادی و دارایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه پیرامون نامه مشترک ۴ وزیر به رئیس جمهور گفت: جامعه اما در شرایط  حساسی قرار دارد به طوری که از دو تکانه شدیدی که از خارج تحمیل شده بود با موفقیت عبور کرد.

طیب نیا با اشاره به این که در آستانه رونق و رشد اقتصادی قرار گرفته‌ایم ادامه داد: در طول دو سال گذشته به توفیقاتی در عرصه سیاست و اقتصاد نائل شده‌ایم.

طیب نیا با اشاره به این که در عرصه سیاسی ملت ایران توانست از حقوق حقه خود دفاع کند خاطر نشان کرد: حق استفاده از فناوری هسته ای به رسمیت شناخته شده هست لذا در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اولین بار هست که غنی سازی یک کشور به رسمیت شناخته شده هست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که اگر این توفیق در عرصه سیاست به دست آمده هست به دلیل موفقیت‌هایی بوده هست که در عرصه اقتصاد کسب کرده‌ایم خاطر نشان کرد: در شرایطی که اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته بود و از سوی دیگر تحریم بر ما تحمیل شده بود توانستیم به موفقیت‌هایی در عرصه اقتصاد دست یابیم.

** هدف از تحریم‌ها در هم شکستن اراده ملت ایران بود

وی با  اشاره به این که تحریم‌ها در طول تاریخ بی سابقه بود گفت: هدف این تحریم‌ها در هم شکستن اراده ملت ایران بود.

طیب نیا با تاکید بر این که با سیاست‌هایی که اعمال شد آثار ناشی از تحریم به خوبی مورد مدیریت قرار گرفت افزود: با سیاست‌های مناسب تورم مهار شد و توانستیم از رکود اقتصادی نیز خارج شویم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اولین اولویت را در اقتصاد کشور مقابله با رکود و دست یابی به رشد اقتصادی عنوان کرد و ادامه داد: در سال ۹۳ ، چهار فصل متوالی رشد اقتصادی را تجربه کردیم.

وی با اشاره به تکانه دومی که در سال ۹۳ شاهد بودیم گفت:وقتی قیمت نفت کاهش پیدا کرد و رکود اقتصادی در جهان مستولی شد طبیعی هست که در این شرایط اقتصاد وابسته به نفت هم  متحمل این تکانه شود.

طیب نیا با اشاره به این که از نیمه دوم سال گذشته پیش بینی کردیم که آثار کاهش قیمت نفت چگونه خواهد بود گفت: نرخ رشد را با وقفه چند ماهه اعلام کردیم به طوری که نرخ رشد ۳ ماهه اول سال گذشته را هم نیز با وقفه اعلام کردیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که تکانه دوم آثار خود را می‌تواند بر اقتصاد ایران بر جای بگذارد اظهار داشت: باید اقتصاد ایران را که در معرض تحریم هست و از سوی دیگر با چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کند باید شاخص‌های کلان اقتصادی را رصد می‌کردیم لذا سعی کردیم سیاست‌های لازم را برای مقابله اتخاذ کنیم.

وی گفت: طی دو سال گذشته نامه های متعددی را برای رئیس جمهور فرستادیم و آینده را مورد پیش بینی قرار دادیم و متناسب با آن سیاست‌ها را تنظیم و اجرا کردیم.

** نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبود

طیب نیا با بیان این که نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبود گفت: بلکه این نامه را برای اساس شرایط متعارف نوشتیم.

** نامه چهار وزیر ناظر بر بازار سرمایه هست

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به حساسیت‌های رئیس جمهور در ۴ محور رشد اقتصاد، تورم، ثبات آرامش بر بازار ارز و طلا و بازار سرمایه گفت: بنده رئیس شورای عالی بورس هستم و سایر وزرا نیز عضو سهام دار عمده در بازار مشغول فعالیت هستند لذا این نامه ناظر بر بازار سرمایه هست.

وی با بیان این که این نامه شرایط بازار سرمایه را پیش بینی می‌کند گفت: معاون اول رئیس جمهور جلساتی را تشکیل داده تا به رسیدگی این موضوع بپردازیم و اکنون بسیاری از مواردی که در نامه اشاره شده بود راجع به آن‌ها تصمیم گیری شد.

** توجه به بازار سرمایه با این نامه شروع نشده هست

طیب نیا درباره این که آیا با نوشتن این نامه مشکلات حل خواهد شد گفت: ما مسائل مربوط به بخش واقعی و بازار سرمایه را طی دو سال گذشته به طور مستمر رصد و پیگیری می‌کردیم و این گونه نیست که توجه به بازار سرمایه با این نامه شروع شده باشد کما این که رسیدگی به مسائل بخش واقعی اقتصادی نیز با این نامه شروع نشده هست و ما طی دو سال گذشته مرتب در حال رصد و تصمیم گیری بودیم.

** مسائل مربوط به بازار سرمایه، سیستم بانکی و مسائل بودجه ای چالش‌های عمده ای هست که اقتصاد ایران با آن مواجه هست

وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: آخرین نوبتی که در این باره اقدام شد اوایل تابستان بود که رئیس جمهور نامه ای را برای معاون اولشان نوشتند و از ایشان خواستند که مسائل مربوط به بازار سرمایه، سیستم بانکی و مسائل بودجه ای را که چالش‌های عمده اقتصاد ایران هست بررسی کرده و بسته سیاستی مناسب برای مقابله با این شرایط فراهم کند.

وی اضافه کرد: طی این مدت جلسات متعددی وجود داشت که و تصمیمات مختلفی گرفته شده و این که گفته می‌شود سیاست پولی  ما یک سیاست انقباضی بودهاست و سیاست‌های دولت تنها معطوف به تورم هست را بنده قبول ندارم.

** آن چه که برای دولت از اولویت اصلی برخوردار بوده مقابله با رکود هست

طیب نیا با بیان این که بنده منکر شرایط رکودی در دو سال گذشته نیستم تصریح کرد: بر این اساس اولویت دولت مقابله با رکود بوده هست ما درباره این که باید به مقابله با تورم اولویت داده شود یا مقابله با رکود باید گفت آن چه که برای دولت اولویت اصلی بوده مقابله با رکود هست اما این که ما به تورم پرداختیم به دلیل این هست که کاهش تورم را شرط لازم برای مقابله با رکود می‌دانیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در جامعه ای که تورم بالا هست و بی ثباتی در بازار ارز و سایر بازار وجود  دارد و امکان پیش بینی آینده از فعالان اقتصادی سلب می‌شود بنابراین مقابله با تورم به عنوان شرط لازم برای مقابله با رکود باید مد نظر قرار گیرد.

** در نامه هرگز انتقاد بخشی از دولت به بخش دیگر مطرح نبوده هست

طیب نیا درباره این که آیا در این نامه انتقاد بخشی از دولت به بخش دیگر مطرح بوده هست یا خیر اظهار داشت” اصلاً این گونه نبوده هست بلکه درخواستی بوده هست که بخشی از دولت که عمدتاً در بازار سرمایه فعال هستند خدمت رئیس جمهور نوشتند ضمن این که شروع این نامه نیز با تماس خود رئیس جمهور بوده هست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد:رئیس جمهور با بنده صحبت کردند و خواستند که ما روی بازار سرمایه بیشتر متمرکز شویم و به دنبال آن وزرایی که در بازار سرمایه بی ذی‌نفع هستند این نامه را نشتند و اگر این نامه به سایر اعضای دولت ارائه می شد قطعاً همه آن را امضا می‌کردند.

** در مذاکراتی که با وزارت نفت در حال رسیدن به یک فرمول مناسب برای تعیین نرخ خوراک هستیم

وی با اعلام این خبر که مذاکراتی اخیراً با وزیر نفت داشتیم  و دو هفته اخیر مذاکره خوبی با معاون بنده و معاونین دکتر زنگنه صورت گرفته هست با همکاری ایشان ما داریم به یک فرمول مناسبی برای نرخ خوراک می‌رسیم.

** دلیل لغو جلسه شورای پول و اعتبار رسیدگی به لایحه احکام دائمیه  قانون برنامه ششم هست

طیب نیا در بخش دیگری از این برنامه درباره این که آیا دلیل لغو جلسه شورای پول و اعتبار مربوط به این نامه هست نیز اظهار داشت:  ما در حال رسیدگی به لایحه احکام دائمیه قانون برنامه ششم هستیم. که دولت تصمیم گرفته هست که این لایحه را تقدیم مجلس کند بنابراین در فردا بعد از ظهر دولت جلسه ویژه ای برگزار می‌کند برای این که بتواند این لایحه را تمام کرده و تقدیم مجلس کند ضمن این که روز چهار شنبه نیز جلسه دیگری در این رابطه برگزار می‌شود که امیدواریم در این جلسه این لایحه هر چه سریع‌تر نهایی شود.

**بیشترین هماهنگی و انسجام  در تمامی دولت‌ها بین تیم اقتصادی دولت وقتی هست

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در پاسخ به این که آیا شکافی بین تیم اقتصادی دولت وجود دارد گفت: از دو سال پیش که دولت شروع ب کار کرد این زمزمه در برخی رسانه‌ها شروع شد که از محل خاصی تغذیه می‌شوند که بین تیم اقتصادی دولت شکاف وجود دارد اما بنده در اینجا عنوان می‌کنم که بیشترین هماهنگی و انسجام در تمامی دولت‌ها ، بین تیم اقتصادی دولت وقتی هست البته ممکن هست در برخی مسائل کارشناسی با هم اختلاف نظر داشته باشیم اما در اصول با هم توافق داریم 

** احتمال این که امسال به تورم تک رقمی برسیم وجود دارد

طیب نیا با بیان این که با توجه به شرایطی که در اقتصاد کشور به وجود آمده فکر می‌کنید روند نزولی تورم از آن چیزی که در گذشته فکر می کردمی سریع‌تر اتفاق افتاده گفت: در تیز ماه تورم منفی ۴ ده درصد و و در مرداد منفی ۱ دهم درصد هست که این نشان می‌دهد احتمال این که امسال به تورم تک رقمی دست پیدا کنیم وجود دارد.

** در حوزه مقابله با تورم موفق عمل کردیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر این که در حوزه مقابله با تورم کاملاً موفق عمل کردیم قطعاً این سیاست را ادامه می‌دهیم

** مقاومت اقتصاد ما بالا رفته هست

وی خاطر نشان ساخت: وضعیتی که از اقتصاد ایران مشاهده می‌کنیم نشان می‌دهد شاخص مقاومتی اقتصاد ما نسبت به گذشته افزایش معنای داری پیدا کرده و این که قیمت نفت پایین می‌آید و کماکان تورم کاهنده هست و ثبات در بازار ارز برقرار هست و در عین حال ما توانسته ایم ۴ فصل متوالی به رشد اقتصادی مثبت دست پیدا کنیم معنایش این هست که مقاومت اقتصاد ما بالا رفته هست و تصمیم جدی داریم که این روند در دوران پساتحریم نیز ادامه دهیم.

** در سال گذشته حدود ۴۰ درصد درآمد مالیاتی ما افزایش پیدا کرد

طیب نیا همچنین به آمار برخی  از منابع درآمدی کشور در سال ۹۳ اشاره کرد و گفت:  در سال ۹۳ سهم نفت در بودجه ما ۳۵ درصد که این توفیق بزرگی هست همچنین سال گذشته شاهد رشد ۹۸ درصدی سهام دولت در شرکت‌ها بودیم و حدود ۶۸ درصد افزایش درآمد گرمکی داشتیم و حدود ۴۰ درصد نیز درآمد مالیاتی ما افزایش پیدا کرد و همچنین توانستیم چیزی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در طرح‌های عمرانی هزینه کنیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به دلایل کاهش تقاضا در بازار اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل کاهش تقاضا این هست که مردم پیش بینی می‌کنند در آینده نزدیک تحریم‌ها حذف خواهد شد لذا خریدهای خود را به آینده تعویق می‌کنند که این باعث شده تقاضا برای کالاهای مصرفی با دوام کاهش پیدا کند اما بنده عرض می‌کنم که الآن بهترین زمان برای خرید چه در بازار سهام و چه در بازار کالاهای مصرفی با دوام همچون مسکن هست.

** بسته جدید مقابله با رکود را طراحی کردیم

وی همچنین خبر داد: طی ۳ ماه گذشته با دستوری که رئیس جمهور دادند و نامه ای که معاون اول ارائه کردند ما مجدداً یک بسته جدید مقابله با رکود را طراحی کردیم که هفته آینده  عناصر این بسته جدید را رئیس جمهور اعلام خواهند کرد.

طیب نیا اضافه کرد: در این بسته جدید ما تصمیمات متعددی در حوزه های مختلف سیاست اقتصادی گرفتیم و این تصمیمات با توافق تیم اقتصادی دولت بوده هست.

** اگر مجلس برجام را تصویب کند حدود ۱ ماه بعد از آن شاهد آزادسازی منابع مان خواهیم بود

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره این که ما در چه جدول زمانی شاهد آزاد سازی منابعمان خواهیم بود گفت: هم اکنون منتظر تصمیم مجلس درباره برجام هستیم اما می‌توان گفت حدود یک ماه بعد از تصمیم مجلس و اگر مجلس برجام را تصویب کند شاهد آزاد سازی منابع مان خواهیم بود.

** از اواخر سال شرایط متفاوتی را در اقتصاد کشور خواهیم داشت

وی همچنین اظهار داشت: قطعاً از اواخر سال شرایط کاملاً متفاوتی را در اقتصاد کشور خواهیم داشت و مردم آن را لمس خواهند کرد.

** دولت مصمم هست که سیاست اقتصاد مقاومتی را در سال‌های بعد از تحریم نیز ادامه دهد

طیب نیا با اشاره به سفر هیئت‌های مختلف به ایران گفت: ما به دنبال تأمین مالی برای واردات نیستیم و اگر به دنبال منابع مالی خارجی هستیم عمدتاً برای سرمایه گذاری مستقیم در بخش‌های پیش رو اقتصاد هست که بتوانند دانش فنی و فناوری را برای ما به ارمغان بیاورد در حالی که تحریم‌ها نشان داد که ما باید آسیب پذیری اقتصاد خود را نسبت به تکانه های خارجی به حداقل برسانیم بنابراین دولت مصمم هست که سیاست اقتصاد مقاومتی را در سال‌های بعد از تحریم نیز ادامه دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که با توافق حاصل شده گشایش‌هایی برای ما به وجود خواهد آمد گفت: این گشایش‌ها نباید مجدداً به افزایش واردات بیانجامد بلکه ما باید از این منابع برای سرمایه گذاری در زمینه های مولد استفاده کنیم.

** بنا داریم در فضای پساتحریم در جهت تحکیمم پایه های تولید داخلی حرکت کنیم

وی درباره این که آیا سیاست اقتصادی ما در پساتحریم تغییر دادن می‌کند یا خیر گفت: در فضای پساتحریم بنا داریم از فرصت‌های ایجاد شده در جهت تحکیم پایه های تولید داخلی استفاده کنیم و سعی خواهیم کرد وابستگی بودجه دولت به نفت را کاهش دهیم و سهم درآمدهای ناشی از صادرات نفت را از درآمدهای ارزی کشور به حداقل برسانیم.

طیب نیا همچنین در خصوص تعیین نرخ ارز نیز گفت: نظام ما تعیین نرخ ارز بر اساس سیستم شناور مدیریت شده هست که در این سیستم دولت مداخله مستقیم ندارد بلکه اجازه می‌دهد با بانک و شرایط اقتصاد جامعه نرخ را تعیین کنند طبیعی هست که نرخ ارز نوساناتی پیدا خواهد کرد اما این نوسانات قطعاً محدود خواهد بود و به گونه ای که پیش بینی آینده را برای ما امکان پذیر کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان با اشاره به اسم کوچک گذاری سال جاری با عنوان همدلی و هم زبانی دولت و ملت از سوی مقام معظم رهبری گفت: امیدواریم فردا نمایندگان به جناب آقای آخوندی وزیر راه و شهرسازی رای اعتماد مجدد بدهند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

آسیای مرکزی از طرف داعش احتمالاً دچار حوادثی خواهد شد/ اگر تهدید رهبری نبود، سعودی‌ها همکاری نمی‌کردند
محور گفتگوها با وزیر خارجه آمریکا بررسی برجام بوده هست/ پیگیری وضعیت مجروحان و انتقال جان باختگان فاجعه منا
نقش سازمان بورس در اقتصاد کشور باید مورد بازبینی قرار بگیرد/ برنامه ریزی برای حمایت از بازار سرمایه وجود ندارد
اقتصاد مقاومتی سپر نفوذ ناپذیر محسوب می شود/ نفوذ اقتصادی یک واقعیت هست
سرمایه صرافی ها در ۷ کلانشهر باید ۴ میلیارد باشد/ ۶۰۰ تا ۶۲۰ صرافی مجاز داریم
میزان عیدی کارکنان دولت/ پیش‌بینی بودجه ۲۱۳ هزار میلیارد تومانی برای سال آتی
در واگذاری مجتمع المهدی منافع دولت تامین نشده هست

۱۴ مهر ۱۳۹۴ – ۰۱:۱۱

نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست/ چگونگی تعیین نرخ ارز

منبع : وبسایت پورتال۱

لطفا نظر خود را درباره نامه چهار وزیر به رئیس جمهور هشدار نبوده هست/ چگونگی تعیین نرخ ارز با ما در میان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید
در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق

در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: …

مطالب جدید
بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟

بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ را ببینید. احساس کشیدگی پوست، سوزش، قرمزی و خارش جزء علائمی هستند که نشان می دهند شما پوستی خشک و حساس دارید! خشکی پوست یکی از مشکلاتی است که به …

مطالب جدید
آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام

آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام را ببینید. مدت زمان مطالعه این مقاله ۶ دقیقه بسیاری از کاربران به نظر برسد ندانند که فراموشی رمز اکانت پیج اینستاگرام می‌تواند به از دست رفتن پیج …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا