«معبد لاک پشت» در فرهنگسرای ارسباران نقد شد

«معبد لاک پشت» در فرهنگسرای ارسباران نقد شد

پورتال۱ آرشیو وب فارسی:سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران: به گزارش رسانه سرگرمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نشست نقد و بررسی مجموعه داستان «معبد لاک پشت» نوشته میترا معینی در یازدهمین نشست هفت منظقه قلم، عصر روز دوشنبه ۶ مهر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. در ابتدای جلسه، نویسنده داستانی از این مجموعه را برای حاضران خواند. سپس ضحی کاظمی، با تعریف ایدئولوژی از دیدگاه مارکسیسم و آلتوزر، درباره هژمونی غالب در جامعه از دیدگاه گرامشی سخنانی را مطرح کرد و به دیدن جنسیتی در جوامع به عنوان یکی از ساخته های ایدئولوژی اشاره کرد. وی نقش های ساختگی و از پیش تعیین شده زن را از دیدگاه هژمونی غالب و آنچه ایدئولوژی برای افراد یک جامعه عادی جلوه می دهد، تعریف کرد و به این نقش ها در تک تک داستان های کتاب «معبد لاک پشت» اشاره کرد. این نویسنده و منتقد ادبیات داستانی گفت: میترا معینی در مجموعه داستان اولش آینه ای مقابل وضعیت موجود در جامعه و به خصوص بانوان گرفته هست. اما این آینه صرفاً بازتابی شده از آنچه ایدئولوژی حاکم زن را در جامعه تعریف می کند. به نظر برسد با کمی خلاقیت بیشتر و نه صرفاً انعکاس وضعیت موجود، می شود در هژمونی غالب خللی وارد کرد و از آنچه ایدئولوژی برای همه عادی سازی کرده، فراتر رفت که در این مجموعه، این اتفاق نیفتاده هست. سخنران دوم این نشست احمد ابوالفتحی بود که صحبت های خود را با تمرکز بر دو موضوع «حال روایی» و «فاش گویی مخل» در داستان های «معبدلاک پشت» آغاز کرد و اکثر داستان های این کتاب را از این نظر دچار ضعف دانست. ابوالفتحی با ذکر نکاتی درباره داستان های اقلیمی، گفت: نویسنده در داستان هایی که از فضاهای شهری خارج می شود، به خاطر نوع تصویرپردازی و توصیفی که در آن توانایی دارد، توفیق بیشتری دارد و به همین خاطر داستان های نیمه دوم مجموعه، و همچنین داستانِ جهیدن روی آب از نیمه اول، تجربه روایی بدیع تری را برای خواننده فراهم می کنند. نویسنده مجموعه داستان «پل ها»، داستان اول کتاب را بهترین داستان مجموعه از جهت پرداخت و درونمایه دانست و به نویسنده پیشنهاد کرد که مسیری را که در این داستان طی کرده، یعنی برقراری تعادل در همه ارکان داستانی بین فضاهای شهری و فضاهای بومی، در کارهای بعدی خود پی بگیرد. در ادامه، مصطفی علیزاده که اجرای جلسه را بر عهده داشت، با طرح نکاتی درباره داستان های نویسندگان زن، بحث زنانه نویسی و سبک نوشتار بانوان را با پرسش از منتقدان جلسه، باز کرد که منتقدان و حاضران جلسه در این باره به بحث و گفتگو پرداختند. جلسات «هفت منظقه قلم» دوشنبه های اول هر ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود و آثار تازه ادبیات داستانی در آن نقد و بررسی می شود.

پنجشنبه ، ۹مهر۱۳۹۴

[تماشا متن کامل خبر]

[ارسال شده از: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران]

«معبد لاک پشت» در فرهنگسرای ارسباران نقد شد

تهیه و گردآوری : پورتال ۱

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید
در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق

در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: …

مطالب جدید
بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟

بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ را ببینید. احساس کشیدگی پوست، سوزش، قرمزی و خارش جزء علائمی هستند که نشان می دهند شما پوستی خشک و حساس دارید! خشکی پوست یکی از مشکلاتی است که به …

مطالب جدید
آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام

آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام را ببینید. مدت زمان مطالعه این مقاله ۶ دقیقه بسیاری از کاربران به نظر برسد ندانند که فراموشی رمز اکانت پیج اینستاگرام می‌تواند به از دست رفتن پیج …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا