غذاهای ناسالم علت بروز بیماریهای عفونی گوارشی
- بهدست:
- دستهبندی: مطالب جدید
غذاهای ناسالم علت بروز بیماریهای عفونی گوارشی
پورتال تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه غذاهای ناسالم علت بروز بیماریهای عفونی گوارشی را ببینید.
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: یکی از شایعترین علل مسمومیت غذایی استفاده مجدد از مواد غذایی هست که به اندازه کافی حرارت نمیبیند. رضا فدایی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – قسمت اصفهان، با بیان اینکه علت بروز بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی از طریق میل کردن و آشامیدن مواد غذایی ناسالم هست، اظهار کرد: معمولا زمانی که عامل بیماریزا از راه دستگاه گوارش وارد بدن میشود به شکل تهوع، اسهال یا ترکیبی از هر دو علائم خود را نشان میدهد. وی با بیان اینکه ایجاد زخم معده و اثنی عشر در موارد شدید ابتلا به بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی اتفاق میافتد، افزود: اما به صورت کلی نشانه اصلی ابتلا به بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی اسهال و استفراغ هست. این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: عامل بیماریزا در ماده غذایی وجود ندارد بلکه سم آن قبلا ماده غذایی را آلوده کرده و ورود سم از طریق غذا منجر به ابتلا به اسهال میشود و در فصل گرما عوامل زمینهساز ابتلا به بیماری بیشتر میشود. فدایی تصریح کرد: درفصلهای گرم سال فعالیت میکروبها و مسافرتها افزایش مییابد و در مناطق کم آب، استفاده از منابع آبی غیربهداشتی بیشتر میشود و این عوامل ریسک ابتلا به بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی را افزایش میدهد. وی افزود: نوشیدن آب از منابع فاقد تاییدیه بهداشت، مصرف غذاهایی که بهداشتی تهیه نشده یا غذاهایی که حرارت کافی را نداشته باشند از جمله علل ایجاد بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی هست. این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه ماندگاری غذای حرارت دیده در یخچال از دیگر علل ابتلا به بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی هست، خاطر نشان کرد: یکی از شایعترین علل مسمومیت غذایی، استفاده مجدد از مواد غذایی هست که به اندازه کافی حرارت نمیبینند. بنابراین پیش از مصرف مجدد غذاها آنها را به اندازه کافی حرارت دهید. فدایی با بیان اینکه وبا مشهورترین بیماری اسهالی هست، اضافه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به وبا در طول سفرهای طولانی زمینی و جادهای توصیه میشود حتما از آب نوشیدنی سالم استفاده شود و بهتر هست آب آشامیدنی را از ابتدای سفر با خود به همراه داشته باشیم تا از آبهای فاقد بهداشت مانند آب رودخانه و چشمه استفاده نشود. این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی از دیگر مواردی هست که در پیشگیری از ابتلا به وبا و بیماریهای عفونی رودهای و گوارشی مهم هست، خاطر نشان کرد: برای نمونه قبل از مصرف غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، دستها باید با آب و صابون شسته شوند و بهتر هست از محصولات غذایی بیرون از منزل استفاده نشود. وی با بیان اینکه توصیه میشود مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان و افراد دورهگرد تهیه نشود، افزود: موارد اسهال ناشی از شستوشوی نادرست سبزیجات بسیار هست. بنابراین توصیه میشود حتما قبل از سبزی میل کردن در تمام ماههای سال سبزیجات را ضد عفونی کنیم. به هیچ عنوان به شست و شوی ساده سبزی اکتفا نشود. این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه از خود درمانی بیماری اسهال پرهیز شود، خاطر نشان کرد: بیمار لازم هست به مراکز درمانی مراجعه کند؛ زیرا درمان افراد مبتلا به اسهال در مراحل اولیه راحت هست اما در صورت تاخیر، درمان مشکلتر میشود تا حدی که منجر به مرگ بیمار میشود. انتهای پیام
غذاهای ناسالم علت بروز بیماریهای عفونی گوارشی
منبع : پورتال پورتال یک
لطفا نظر خود را درباره غذاهای ناسالم علت بروز بیماریهای عفونی گوارشی با ما در میان بگذارید.
بدون دیدگاه