با قطع شیردهی وزن مادر کم می شود؟

با قطع شیردهی وزن مادر کم می شود؟

وبسایت تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه با قطع شیردهی وزن مادر کم می شود؟ را ببینید.

پرسش: می خواستم بدانم با قطع شیردهی کودک بعد از ۲ سال آیا وزن مادر کم یا زیاد می شود؟

پاسخ: پس از دوران شیردهی مادر خیلی زودتر به وزن قبل از بارداری بر می گردند (البته در صورت تغذیه صحیح).

حفظ تناسب اندام در شیردهی
از زمان های قدیم تا حال همواره بر تغذیه کودک با شیر مادر تاکید شده می باشد، طوری که بر اساس دلایل تاریخی، علمی و پزشکی، فواید تداوم تغذیه با شیر مادر در سال دوم زندگی نیز ثابت شده می باشد. در قرآن مجید بر تغذیه کودک با شیر مادر تا پایان ۲ سالگی تاکید شده می باشد.

اغلب خانم ها در دوران بارداری یا حتی قبل از آن، وقتی به شیردهی فکر می کنند، بلافاصله نگران به هم نوش جان کردن فرم سینه خود می شوند و حتی ترجیح می دهند از دادن شیر به کودک خود صرف نظر کنند، ولی در عوض اندامی زیبا داشته باشند. البته حفظ اندام زیبا از دوران های قدیم تا حال مورد توجه بوده و این احساس را هرگز نمی توان منکر شد، اما به خانم هایی که تصمیم به بچه دار شدن دارند توصیه می کنیم کمی عمیق تر و با احساس مادرانه بیشتری به این مساله دیدن کنند و بدانند که در بدو تولد پس از خدا، آغوش مادر تنها پناه امن کودک می باشد. پس چرا کودک خود را از داشتن این احساس آرامش روحی و جسمی محروم کنیم.

با چاره اندیشی و استفاده از روش های صحیح مثل ورزش کردن و جلوگیری از اضافه وزن بیش از حد در طی بارداری، تا اندازه زیادی این مشکل به ظاهر لاینحل برطرف می شود.

طبیعی می باشد که در طی دوران شیردهی اغلب خانم ها از خستگی و به هم نوش جان کردن خواب شب شکایت دارند، ولی اگر به فوایدی که این کار برای خود و فرزندشان دارد با دید بازتری دیدن کنند می توانند خیلی راحت و با صبر و آرامش بیشتری این دوران را سپری کنند. پس عاقلانه ترین کار این می باشد که قبل از شروع این دوران برای ایجاد آمادگی بیشتر، مهارت هایی را بیاموزید تا هنگام برخورد با مشکلات گذرای دوران شیردهی دچار ترس و اضطراب نشوید.

مادری که به کودکش شیر می دهد، باید احساس مهم بودن کند و با این دیدگاه که این کار در این دوران از شخص دیگری بر نمی آید به اهمیت این موضوع پی ببرد، زیرا نشستن کنار کودک و به دست گرفتن شیشه شیر را هر فرد دیگری به غیر از مادر می تواند انجام دهد. رابطه ای که در این دوران بین مادر و کودک ایجاد می شود، رابطه ای عمیق خواهد بود که اثرات آن حتی تا بزرگسالی کودک به خوبی دیده می شود.

نوزادی که از شیر مادر تغذیه می کند، در برابر اغلب بیماری های ویروسی و باکتریایی مصونیت پیدا می کند؛ مثل اسهال، عفونت گوش و عفونت های دستگاه تنفسی(پنومونی و مننژیت)، چون شیرمادر نه تنها دربردارنده آنتی بیوتیک هایی می باشد که از مادر منتقل شده، بلکه شامل آنتی بیوتیک هایی می باشد که به صورت ترکیبی در شیر وجود دارند و از رشد صدها باکتری و ویروس جلوگیری می کند.

همچنین طبق بررسی های انجام شده، تغذیه کودک از شیر مادر، نه تنها مانع از عفونت گوش میانی(که در سنین قبل از دبستان نسبتاً شایع می باشد) می شود، بلکه از بیماری های مزمن دیگر مثل دیابت و آلرژی پیش گیری می کند. کودکان شیر مادر خوار در سنین دبستان IQ (بهره هوشی) بیشتری نسبت به کودکان شیر خشک خوار دارند و به طور نسبی IQ آن ها ۸ نمره بیشتر می باشد و داشتن همین ۸ امتیاز بالا برای IQ رقم قابل توجهی محسوب می شود.

شیردهی از لحاظ پزشکی فوایدی برای مادر دارد. طبق تحقیقات انجام شده، تولید طولانی مدت استروژن و هورمون های دیگر که در دوران شیردهی صورت می گیرد، باعث کاهش احتمال سرطان سینه و سرطان تخمدان(که معمولاً قبل از یائسگی صورت می گیرد) و کاهش پوکی استخوان و شکستگی سر استخوان ران(که در سنین بالا نسبتاً شایع می باشد) می شود.

بنابراین اغلب توصیه می شود که حتی شیردهی پس از یک سالگی، یعنی در سال های دوم و سوم زندگی کودک ادامه یابد. البته شیر مادر به تنهایی، یعنی بدون استفاده از شیر خشک توصیه می شود، چون مصرف هم زمان شیرمادر و شیرخشک باعث می شود شیر کمتری در سینه ها تولید شود که در این حالت ترشح هورمون ها تا حد مطلوب بالا نمی رود.
ولی در صورتی که خانمی تمایل به شیردهی طولانی مدت نداشته باشد و حفظ اندام برایش مهم تر باشد، شیردهی به مدت ۳ ماه ترجیح داده می شود و در صورت عدم تمایل مادر به شیردهی(که آن هم با توجه به مزایای فوق بعید به نظر می رسد) حتی اگر ۲ روز اول زایمان شیر دهد بهتر از این می باشد که اصلا شیری به کودکش ندهد.

و اما باز می پردازیم به خانم هایی که با شیردهی مخالف هستند، فقط و فقط از ترس این که اندام خود را نتوانند به حالت اولیه برگردانند. این خانم ها باید بدانند که پس از دوران شیردهی خیلی زودتر به وزن قبل از بارداری بر می گردند(البته در صورت تغذیه صحیح).

پس چه کنیم تا اندام موزون خود را پس از پایان دوران شیردهی به دست آوریم؟
* ورزش و به خصوص شنا و پیاده روی، یکی از مواردی می باشد که حتی قبل از بارداری(ترجیحا ۶ ماه قبل یا بیشتر) باید به طور جدی شروع شود. در این صورت خانم ها مطمئن باشند اضافه وزنشان به حدی نمی رسد که برگرداندن فرم سینه به حالت قبل مشکل باشد.

* مورد دیگر بستن سینه بند می باشد، چون اغلب دیده می شود که بعضی مادران به دختر خود توصیه می کنند مبادا سینه بند ببندی، چون شیرت زیاد نمی شود. این مورد هم صحت ندارد. اگر سینه بند خیلی سفت و محکم باشد، شیردهی را دچار اشکال می کند، ولی بستن سینه بند در حد معمول(نه خیلی شل و راحت) به حفظ شکل سینه کمک زیادی می کند.

* مورد مهم دیگر، این می باشد که مادر هنگام شیردهی انتهای پستان خود را با دست بگیرد و مانع از کشش بیش از حد سینه توسط کودک شود.

* در پایان دوران شیردهی، مادر سینه را خیلی محکم و در تمامی مدت شبانه روز ببندد(توجه به این نکته خیلی اهمیت دارد).

* پس از پایان شیردهی، هنگام استحمام به طور متناوب از آب ولرم و سرد روی سینه ها استفاده کند.

* پس از پایان شیردهی و گرفتن کامل نوزاد از شیر، از کمپرس یخ در خارج از حمام استفاده کند که چند نوبت در روز می توان این کار را تکرار کرد، البته بستگی به تحمل فرد دارد.

* مورد دیگر که اخیرا بین خانم ها خیلی شایع شده، استفاده از ژل های فرم دهنده سینه می باشد، ولی مطمئن باشند اثر این مواد فقط تا هنگام استفاده می باشد و هرگز برای همیشه تاثیر ندارند.

* اما، نکته مهم و کلید طلایی، ورزشی می باشد که شروع آن حتی قبل از بارداری توصیه می شود:

کف دو دست را طوری در هم قلاب کنید که فاصله ای بین آنها باشد، مثل اینکه بخواهید یک توپ پینگ پنگ را میان دو دست خود فشار دهید. ابتدا دست ها را مقابل صورت خود بگیرید و تا ۱۰ بشمارید. سپس دست ها را به تدریج بالا بیاورید تا حدی که دست ها کاملا کشیده شده و بالای سر قرار گیرند. توجه کنید که هر چه دفعات تکرار این ورزش بیشتر باشد، بهتر نتیجه می گیرید.

چون این ورزش به سفت شدن عضلات نگه دارنده پستان کمک می کند، به همین دلیل شروع آن قبل از بارداری توصیه می شود. در دوران شیردهی اگر زمان کمی دارید، می توانید هنگامی که کنار کودک هستید یا هنگام طبخ غذا، این ورزش را انجام دهید. بهتر می باشد از هر فرصتی استفاده کنید تا این کار به صورت عادت درآید. مطمئن باشید با تکرار این ورزش در دراز مدت به نتیجه مطلوب می رسید(حداقل از ۱۰۰ شماره در روز شروع کنید تا به ۵۰۰ شماره برسید).

باز هم تاکید می شود که ممکن می باشد صد در صد فرم سینه به حالت اولیه بر نگردد، ولی طبق آمار معلوم شده، مادرانی که تمامی نکات فوق را با دقت و به طور کامل و مداوم تکرار کرده اند، در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد شکل سینه اشان به حالت اولیه باز گشته می باشد.

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي می باشد يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.

با قطع شیردهی وزن مادر کم می شود؟

منبع : نی نی بان

لطفا نظر خود را درباره با قطع شیردهی وزن مادر کم می شود؟ با ما در میان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تفریحی
دانلود آهنگ نفسم تو عشق دلم تو سالار بحیرایی

دانلود آهنگ نفسم تو عشق دلم تو با ما باشید با ♫ دانلود اهنگ نفسم تو عشق دلم تو باید فقط بشی مال خودم تو با صدای سالار بحیرایی به همراه تکست و بهترین کیفیت ♫ Download Old Music BY : Salar | Nafasam To With Text And 2 Quality …

مطالب تفریحی
دانلود آهنگ فراز فلاحی تنها

دانلود آهنگ جدید فراز فلاحی تنها در این ساعت ♫ دانلود اهنگ تنها با صدای فراز فلاحی به همراه تکست و بهترین کیفیت آماده کرده ایم ♫ Download New Music BY : Faraz Fallahi | Tanha With Text And 2 Quality 320 And 128 On Music-fa موزیکفا • دانلود آهنگ …

مطالب تفریحی
دانلود آهنگ وندار مر خوت

دانلود آهنگ جدید وندار مر خوت با موزیکفا همراه شوید با ♫ دانلود اهنگ مر خوت با صدای وندار به همراه تکست و بهترین کیفیت ♫ Download New Music BY : Vandaar | Mar Khot With Text And 2 Quality 320 And 128 On Music-fa موزیکفا • دانلود آهنگ وندار …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا