زیاده روی در مصرف فروکتوز؛ از سقط جنین تا ابتلا به دیابت و چاقی

مطالب جدید



پورتال یک:دانشمندان اسپانیایی می‌گویند زیاده روی در مصرف قند فروکتوز می‌تواند عوارض جدی برای بدن به همراه داشته باشد.

به گزارش پورتال یک به نقل از باشگاه خبرنگاران ، فروکتوز یکی از قند‌های طبیعی است که به وفور در میوه‌ها و عسل دیده می‌شود. امروزه فروکتوز را در فرآیند‌های صنعتی تولید می‌کنند و آن را به طور گسترده برای شیرین کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌دهند. گرچه مصرف فروکتوز که به قند میوه‌ها شهرت دارد به مراتب عوارض کمتری نسبت به ساکاروز (شکر) دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند برای بدن مضر باشد.

به گزارش رویستا سالودکوموا،،بر این اساس، تحقیقات دانشمندان اسپانیایی روی مصرف فروکتوز در طول دوره بارداری نشان می‌دهد زیاده روی در مصرف این قند می‌تواند باعث آسیب به جفت و «استرس اکسیداتیو» در جنین شود. استرس اکسیداتیو به حالتی اطلاق می‌شود که سلول توانایی ایجاد تعادل میان رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها را ندارد. در این وضعیت تولید پراکسید و رادیکال‌های آزاد منجر به تولید اثرات سمی و آسیب به تمامی اجزا و ساختار‌های درون سلولی مانند دی ان ای، پروتئین‌ها و لیپید‌ها می‌شود؛ همین امر می‌تواند خطر سقط جنین را به همراه داشته باشد.

دانشمندان دانشگاه سن پابلو اسپانیا در تحقیقات خود پی بردند مصرف زیاد فروکتوز در دوره بارداری می‌تواند باعث آسیب به جنین و ابتلای او به بیماری‌های مرتبط با متابولیسم (سوخت و ساز بدن) در بزرگسالی شود؛ همچنین یافته‌ها موید آن است که تمامی متغیر‌هایی که می‌تواند باعث تحت تاثیر قرار گرفتن سلامت جنین شود، به احتمال فراوان به رژیم غذایی مادر بستگی دارد.

یکی از محققان این پژوهش در این باره می‌گوید: هدف اصلی ما این بود که به طور عمومی به بانوان درباره رژیم غذایی و محصولاتی که مصرف می‌کنند هشدار دهیم و به آن‌ها توصیه کنیم با کاهش مصرف فروکتوز و محصولات فرآوری شده، روی به مصرف مواد غذایی طبیعی و ارگانیک بیاورند.

امروزه به روش‌های مختلفی فروکتوز را تخمیر کرده و در صنایع غذایی برای شیرین کردن محصولات به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌دهند. تقریبا بیشتر مواد غذایی فرآوری شده، بستنی ها، مربا‌های صنعتی، سس ها، چاشنی ها، و بیشتر نوشیدنی‌ها حاوی فروکتوز است که به وسیله تخمیر با مخمر یا باکتری به دست آمده است.

با این وجود، مصرف فروکتوز تنها برای مادران باردار خطرناک نیست. در سال‌های گذشته تحقیقات دانشمندان نشان داده بود میان مصرف مواد غذایی حاوی فروکتوز و احتمال ابتلا به بیماری‌های مانند دیابت و چاقی ارتباط مستقیمی وجود دارد.

از این رو، دانشمندان تاکید دارند افراد نباید در مصرف مواد غذایی فرآوری و شیرین شده با فروکتوز زیاده روی کنند، زیرا این موضوع می‌تواند سلامت بدن را به مخاطره بیاندازد. افراد باید بکوشند از مواد غذایی تازه و نیز حاوی قند پایین استفاده کنند. زیاده روی در مصرف فروکتوز می‌تواند باعث افزایش ناگهانی قند خون و ناتوانی بدن در جذب آن شود. این موضوع به ویژه در افراد دیابتی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.



لینک منبع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب جدید
در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق

در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: تنوع کالا، کیفیت، قیمت مناسب و گارانتی راز موفقیت بروکس در بازار صنعت برق سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه در گردهمایی ۳ هزار فروشنده صنف الکتریکی از کل کشور در بروکس مطرح شد: …

مطالب جدید
بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟

بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بهترین آبرسان برای پوست خشک چیست؟ را ببینید. احساس کشیدگی پوست، سوزش، قرمزی و خارش جزء علائمی هستند که نشان می دهند شما پوستی خشک و حساس دارید! خشکی پوست یکی از مشکلاتی است که به …

مطالب جدید
آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام

آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه آموزش تصویری مراحل بازیابی رمز پیج اینستاگرام را ببینید. مدت زمان مطالعه این مقاله ۶ دقیقه بسیاری از کاربران به نظر برسد ندانند که فراموشی رمز اکانت پیج اینستاگرام می‌تواند به از دست رفتن پیج …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا