واهمه داشتن از رفتن به دندانپزشک

  • به‌دست:
  • دسته‌بندی: اخبار

واهمه داشتن از رفتن به دندانپزشک

وبسایت تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه واهمه داشتن از رفتن به دندانپزشک را ببینید.

01.03.13.jpg3

اگر از رفتن به دندانپزشک احساس ترس می کنید و به نوعی فوبیا در این زمینه دچار شده اید بهتر می باشد باورها و شایعات رایج در این زمینه را دور بیندازید و به خاطر سلامت دهان و دندانتان هم که شده به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.

بسیاری از افراد ترس ناشناخته‌ای از دندانپزشکی دارند. طوری که حتی باوجود تحمل درد و اذیت زیاد حاضر به مراجعه به دندانپزشک نمی‌شوند. در مورد برخی از اعمال درمان‌های دندانپزشکی مثل جراحی و درمان ریشه (عصب‌کشی) این ترس بیشتر می باشد. ترس از دندانپزشکی می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. حدود ۵ تا ۱۰ درصد از بالغین آمریکا طبق یک مطالعه از ترس دندانپزشکی، مراجعه به دندانپزشکی صورت نمی‌دهند!

دنتال فوبیا، حالت خاص و پیشرفته‌ای از ترس از دندانپزشکی می باشد که در آن فرد، هر اقدامی حاضر می باشد صورت دهد تا به دندانپزشک مراجعه نکند. فرد دچار فوبیا از دندانپزشکی، شب قبل از مراجعه خواب مناسبی ندارد، در اتاق انتظار به شدت وحشت‌زده می باشد. قبل از مراجعه به دندانپزشک حس بیماری دارد یا حتی بدنش واقعا بیماری را شبیه‌سازی می‌کند! گریه می‌کند و زمانی که روی یونیت قرار می‌گیرد یا قبل و بعد از تزریق احساس تنگی نفس شدید می‌کند! اولین قدم در درمان افراد دندانپزشکی هراس، تشخیص مشکل در افراد و ریشه‌یابی علت مشکل می باشد.

چرا مردم از دندانپزشکی می‌ترسند؟
– یکی از اصلی‌ترین علت ترس مردم از دندانپزشکی تصورات نادرست می باشد. رسانه‌ها و آشنایان و دوستان در شکل‌گیری این تصور نادرست نقش ایفا می‌کنند. بالطبع همه ما در مورد ناشناخته‌هایی که با آنها روبرو می‌شویم ترس داریم. ولی این ترس به‌طور طبیعی با روبرو شدن با قضیه، شناختن آن و کسب اطلاعات در مورد آن کمرنگ‌تر خواهد شد.

– برخی از افراد به دلیل اینکه در حین درمان دندانپزشکی کنترل خود را از دست می‌دهند و دندانپزشک حتی در صورت وجود درد کارش را ادامه می‌دهد از آن وحشت دارند. داندانپزشک معمولا حین درمان، علایم ارتباطی با کسی که روی یونیت نشسته می باشد دارد و در صورتی که فرد به هر دلیلی بخواهد کار متوقف شود، با علامت می‌تواند کار را متوقف کند. ‌حتی برای کسانی که خیلی روی نداشتن کنترل حساس هستند، یک پیجر در اختیارشان قرار می‌گیرد که با فشار دگمه زنگی به صدا درمی‌آید و کار در ادامه متوقف می‌شود. برخی هم تصور دارند که تزریق دندانپزشکی ممکن می باشد عدم هوشیاری و خلسه در آنها ایجاد کند که تصور نادرستی می باشد و باید با اطمینان بخشیدن به بیمار نگرانی او را در این مورد برطرف کرد.

– تجربه ناخوشایند قبلی به هر دلیل در یک فرد ممکن می باشد موجب شود که نسبت به کلیه درمان‌های دندانپزشکی بدبین باشد. این تجربه خوشایند در صورتی که با دندانپزشک مطرح شود، می‌تواند با توضیح برخی موارد و رعایت برخی دیگر از ملاحظات اختصاصی برای آن فرد، درمان را دلپذیرتر کند.

– تماس نزدیک و فاصله دندانپزشک و مراجعه‌کننده هم می‌تواند عامل ترس از دندانپزشکی باشد. برخی از افراد از تماس دندانپزشک و فاصله نزدیکی که بین آنها برقرار می‌شود، بدشان می‌آید یا خجالت می‌کشند. برخی نیز به خاطر ترس از بوی بد دهان، ترس از تماس لمسی، ترس از لمس دهانشان توسط فرد دیگر از دندانپزشکی وحشت دارند. در برخی از این ترس‌ها حتی ممکن می باشد نیاز به مشاوره‌های روانشناختی وجود داشته باشد ولی مهم‌تر از همه اینها این می باشد که این ترس‌ها با دندانپزشک در میان گذاشته شود. به عنوان یک دندانپزشک پروتکل کاری ما برقراری حداقل لمس و تماس با مراجعینمان می باشد. ما حریم بدن شما را درک می‌کنیم و باوجود اینکه ذات حرفه‌مان محرمیت در معاینه و درمان دهان و دندان شما ایجاد می‌کند، تلاش می‌کنیم که بیشترین میزان قابل امکان در حریم بدن بیماران وارد نشده و تماس نداشته باشیم.

– ترس از تزریق و ترس از عدم کارایی تقریبا بیشترین علت ترس مراجعان عصب‌کشی و کشیدن دندان در دندانپزشکی می باشد. بسیاری از افراد به خصوص کودکان، ترس از سایر تزریق‌های داخل دهانی را به تزریق دندانپزشکی تعمیم می‌دهند. برخی هم از عوارض تزریق واهمه دارند و تصور می‌کنند موجب ناهشیاری، تهوع و… می‌شود که البته همه اینها ناشی از تعمیم بی‌هوشی عمومی به بی‌حسی ناشی از تزریق می باشد و تصورات اشتباهی هستند.

– ترس از درد در همه ما به‌طور ذاتی وجود دارد. ترس از درد ممکن است شایع‌ترین علت ترس از دندانپزشک می باشد. برخی از افراد آستانه تحمل درد پایینی دارند و همین امر ترس آنها را از دندانپزشکی دوچندان می‌کند. اطمینان بخشیدن در مورد اثر بی‌حسی موضعی، صحبت با بیمار در مورد درد احتمالی و راه‌های کنترل آن حین درمان و اطمینان بخشیدن در مورد اینکه بدون شک، باوجود درد پروسه درمان ادامه نمی‌یابد می‌تواند قوت قلب بیمار را افزایش دهد و کمک کند تا بر ترس خود غلبه کند.

نترسیم!
ترس از دندانپزشک در بیشتر بیماران تااندازه‌ای وجود دارد. دو رویکرد درمانی رفتاری و دارویی برای کاهش میزان ترس از دندانپزشکی مراجعین وجود دارد که البته رویکرد رفتاری قبل از همه مورداستفاده قرار می‌گیرد و ارجح می باشد. در رویکرد رفتاری در مواقع فوبیای شدید، ممکن می باشد نیاز به مشاوره روانشناسی- روانپزشکی وجود داشته باشد. رویکرد دارویی می‌تواند توسط خود دندانپزشک یا با مشاوره روانپزشک اتخاذ شود. در برخی کشورها استفاده از گاز نیتروس اکساید (گاز خنده) به‌طور عمومی در دندانپزشکی رایج می باشد که یک رویکرد دارویی در ایجاد آرامش بیمار روی یونیت بوده و بدون بی‌هوشی و به‌صرف آرام‌بخشی در حالت آگاهانه بیمار، موجب تسهیل انجام امور دندانپزشکی می‌شود. برقراری ارتباط کلامی با دندانپزشک و صحبت در مورد ترس و نگرانی‌هایتان می‌تواند تا اندازه بسیار زیادی کمک کند درمان آرامش‌بخش‌تر و عالی در انتظارتان باشد و کمتر در مراجعه به دندانپزشکی دچار ترس شوید.

* دکتر علی مرسلی، جراح و دندانپزشک و متخصص درمان ریشه 

واهمه داشتن از رفتن به دندانپزشک

منبع : وبسایت دکتر سلام

لطفا نظر خود را درباره واهمه داشتن از رفتن به دندانپزشک با ما در میان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار
روحانی: اینکه بگویند سیاست خارجی بی فایده است و ما مشکلات را حل می کنیم، ممکن نیست

تلاش دولت این بود که امید را نسبت به آینده به وجود آورد و جلوی برخورد نظامی و جنگ را بگیرد و این کار را روزانه انجام داده است یعنی امروز و دیروز؛ لینک منبع- [عصرایران][فرارو] سس بادمجان برای زمستان عکس های جدید چهره های سرشناس در پیچ اینستاگرام

اخبار
حضور «فروشنده‌های خاص» در بازار مسکن

مشاوران املاک از افزایش اندک تعداد فروشنده‌های پول لازم در بازار مسکن خبر می‌دهند. لینک منبع- [عصرایران][فرارو] سالاد اسفناج و گندم حدیث روز فرازی زیبا از دعای عرفه امام حسین ع

اخبار
مهلت ثبت نام یارانه معیشتی تا ۳۰ دی ماه

ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی وزارت کار زمان ثبت نام را تا پایان دی ماه تمدید کرد. امروز سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی از تمدید مهلت ثبت درخواست در سامانه معیشتی hemayat.mcls.gov.ir برای سرپرستان خانواری که در لیست یارانه‌بگیران نقدی نیستند؛ اما متقاضی دریافت بسته معیشتی هستند …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا