نکات مهم و کلیدی در رابطه با قندهای رژیمی
- بهدست:
- دستهبندی: اخبار
نکات مهم و کلیدی در رابطه با قندهای رژیمی
پورتال تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه نکات مهم و کلیدی در رابطه با قندهای رژیمی را ببینید.
همانطور که می دانید افرادی که دچار اضافه وزن می باشند نوش جان کردن زیاد قند ممنون می باشد زیرا قند از کالری زیادی برخوردار می باشد ولی برخی از افراد این مورد برایشان سوال می باشد که قندهای رژیمی خوب هستند یا بد؟ شما می توانید با مطالعه ی کامل این متن به سوالاتی که در ذهن شما پیش آمده هست پاسخ دهید.
***
شیــــــرینکننـــــدههای مصنوعــی جایگزینهای صنعتی برای شکر میباشند. زیادهروی در مصرف شکر معمولی و افزایش وزن ناشی از آن، عاملی شد تا تولید و استفاده از این گونه شیرین کنندهها در صنعت غذا آغاز شود. این شیرینکنندهها ممکن هست از منابع طبیعی مانند گیاهان و یا خود قند گرفته شده باشند. شیرینکنندههای مصنوعی به عنوان شیرینکنندههایی قوی شناخته میشوند، چراکه اغلب به مراتب از قند و شکر عادی شیرینتر میباشند، به همین دلیل در مقایسه با شکر مقادیر کمتری از آنها برای ایجاد همان میزان طعم شیرین لازم هست.
کرمخوردگی دندانها
بر خلاف شکر، شیرینکنندههای مصنوعی در تخریب دندانها اثر چندانی ندارند.کاربردهای شیرینکنندههای مصنوعی شیرینکنندههای مصنوعی هیچ کالری را به رژیم غذایی اضافه نمیکنند و در واقع در مقایسه با شکر میزان خیلی کمتری از آنها برای شیرین کردن استفاده میشود. امروزه، شیرینکنندههای مصنوعی به صورت گستردهای در غذاهای فرآوری شده استفاده میشوند؛ از جمله نوشیدنیهای شیرین، شیرینیجات، ژلهها، کنسروها و ... حتی استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در خانهها هم رایج شده هست.
کنترل وزن
یکی از جنبههای مورد توجه برای شیرینکنندههای مصنوعی آن هست که ارزش غذایی چندانی ندارند و حقیقتا حاوی کالری نیستند، بنابراین اگر در تلاش برای کاهش وزن یا پیشگیری از افزایش وزن باشید، استفاده از تولیداتی که با استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی شیرین شدهاند، ممکن هست گزینه جالبی به نظر برسد، هر چند در حقیقت مصرف آنها را برای کاهش وزن مفید نمیدانند.از طرف دیگر برخی از تحقیقات پیشنهاد کردهاند که مصرف شیرینکنندههای مصنوعی ممکن هست با افزایش وزن مرتبط باشد.
دیابت
از نظر تئوری شیرینکنندههای مصنوعی ممکن هست یک جایگزین مناسب به جای شکر برای افراد دیابتی به حساب آیند. شیرینکنندههای مصنوعی بر خلاف شکر و قند سطح قند خون شما را به طور لحظهای افزایش نمیدهند، چرا که جزء منابع کربوهیدراتی نیستند، ولی به این دلیل که نگرانیهایی از بابت خطرناک بودن برخی انواع محصولات حاوی قند مصنوعی وجود دارد، اگر فردی مبتلا به دیابت هستید، قبل از مصرف هر نوع جایگزین قند با پزشک معالجتان مشاوره کنید.
آسپارتام
در سال ۱۹۶۹ کشف و در سال ۱۹۸۱ مجوز مصرف را از FDA کسب کرد. از دو اسید آمینه آسپارتیک اسید و فنیلآلانین تهیه شده و ۱۸۰ بار شیرینتر از شکر هست. این ماده برای افراد مبتلا به فنیل کتونوریا مضر میباشد.آسپارتام را حتی اگر تنها به کار ببرند، شیرینکننده خوبی هست. این ماده در عین حال به صورت مخلوط با شیرینکنندههای دیگر نیز استفاده میشود.در صورت ذخیره شدن در انبار به مدت بسیار طولانی تجزیه میشود و در دمای بسیار بالا به مدت زیاد مقاومت نمیکند. این ماده تحت اسم کوچک E951 عرضه میشود و در صنایع نانوایی، غلات، پُرکنندههای کیک، محصولات قنادی و کیکهای پنیر فریز شده استفاده میشود و به خصوص طعمهای میوهای را تشدید میکند. از زمانی که آسپارتام در سال ۱۹۸۱ تایید شده هست، آزمایشهای بسیار بر روی حیوانات آزمایشگاهی صورت گرفته و هیچگونه سرطان و یا عوارض منفی نشان داده نشده هست. یکی از ادعاها در مورد آسپارتام بروز تومورهای مغزی در صورت مصرف این محصول بودههست. بررسیها نشان داده هست که افزایش ابتلا به این تومورها از نظر زمانی با شروع معرفی این محصول نبوده هست و کسانی که دچار این بیماری شدهاند، مقدار مصرف بالایی نداشتهاند. بروز سرطان خون در موشهای صحرایی که به آنها مقادیر بالای آسپارتام (معادل ۸ تا ۲۰۸۳ قوطی نوشابه رژیمی) خورانده شد، دیده شده هست؛ گرچه شواهد متغیر هست، به عنوان مثال در برخی مطالعات افزایش آسپارتام، خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش نداده هست. همچنین بررسیهای انسانی انستیتو ملی سلامت، از پیشروترین مراکز تحقیقات پزشکی دنیا بر بازنشستگان، ارتباط افزایش مصرف نوشابههای حاوی آسپارتام را با بروز سرطان خون و یا مغز نشان نداده هست.
شیرینکنندههای مصنوعی رایج
شیرینکنندههای مصنوعی رایجی که در حال حاضر مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) میباشند عبارتند از:* آسه سولفام پتاسیم (Sweet One, Sunett)* آسپارتام (قند مغذی) که با اسم کوچکهای تجاری مختلفی (مانند نوترا سوئیت (Nutrasweet ) و ایکوال (Equal) در بازار توزیع شده هست.* نئوتام* ساخارین (Sweet’n Low)* سوکرالوز (که اسم کوچک دیگر آن اِسپلِندا (Splenda) میباشد)* سیکلامات
ساخارین
قدیمیترین شیرینکننده مصنوعی هست. در سال ۱۸۷۸ کشف شد. این ماده عمدتا به صورت نمک سدیم محلول و ساخارین آزاد کممحلول وجود دارد، پایدار بوده و محلولهای غلیظ آن دارای تهمزه تلخی هست.مصرف آن در سال ۱۹۷۷ به علت احتمال سرطانزا بودن کاهش یافت. امروزه بر این باورند که نتایج مطالعات بر مبنای سرطانزا بودن ساخارین در مورد موشها صدق کرده و نباید آنها را به نوع بشر تعمیم داد. تحقیقات بر روی موش صحرایی، ارتباط مصرف دُزهای بالای ساخارین سدیم مخلوط با سیکلامات را با بروز سرطان مثانه تأیید کرد، گرچه بررسی مشابه بر انسان چنین ارتباطی را تأیید نکرده هست.
آلیتام
مانند آسپارتام از آمینواسیدها تشکیل شده و ۲۰۰۰ بار شیرینتر از شکر هست.
سوکرالوز
شیرین کنندهای بسیار قوی هست و تقریبا ۶۰۰ برابر شکر شیرینی دارد. شیرینی آن تاخیری هست و پایداری و طعم و مزه آن سبب شده تا مصرف این ماده در صنایع غذایی و نوشابهها گسترش یابد.سوکرالوز به صورت تک یا مخلوط با سایر شیرینکنندهها مصرف میشود و با اسم کوچک تجاری Splenda به فروش میرسد.سازمان غذا و دارو پس از بررسی ۱۱۰ مطالعه انسانی و حیوانی مصرف این شیرینکننده را مجاز اعلام کرد و اذعان نمود که این محصول باعث بروز سرطان نمیشود. این شیرینکننده به کندی توسط باکتریها شکسته میشود و میتواند در آلودگی محیط زیست موثر باشد.
سیکلامات
در سال ۱۹۳۷ کشف شد. این ماده پایدار هست، ولی شیرینی آن زیاد نیست و در محصولاتی به مصرف میرسد که نباید شیرینی چندانی داشته باشند.معمولا در ترکیب با ساخارین مصرف میشود. در آمریکا تایید نشده هست و بررسیهای اولیه که بر روی موش صحرایی صورت گرفت، نشان میداد که مصرف آن ممکن است خطر بروز سرطان مثانه را افزایش دهد، ولی پس از آزمایش مجدد، سازمان غذا و دارو سیکلامات را به عنوان شیرینکننده سرطانزا تشخیص نداد.
آسه سولفام پتاسیم (k)
در سال ۱۹۶۷ در آلمان کشف شد و در سال ۱۹۸۸ مجوز مصرف را از FDA دریافت کرد. این ماده که ۲۰۰ بار شیرینتر از شکر هست و در صنایع نانوایی، دسرهای فریز شده، نوشیدنیها و آبنباتها مصرف میشود، پایداری خوبی دارد و از کربن، نیتروژن، اکسیژن، هیدروژن، سولفور و پتاسیم تشکیل شده و بدون کالری هست، جزء شیرین کنندهها محسوب شده و طعم و مزه شیرین را در نوشیدنیها ارتقا میدهد. در بررسیهای حیوانی مشکلات سلامتی همچون ایجاد تومورهای بدخیم و افت قند خون گزارش شده هست، ولی به دلیل محدودیتهای تحقیقات انسانی، سازمان غذا و دارو و اتحادیه اروپا این شیرینکننده را نیز تایید کرده هست. آسهسولفام پتاسیم و سوکرالوز از شیرینکنندههای مجاز در آمریکا هستند. سازمان غذا و دارو بوسیله ۱۰۰ مطالعه علمی بر روی این مواد، خطر ایجاد سرطان را بررسی کرد و هیچ مدرکی دال بر خطر سرطان و یا سلامتی به دست نیامد.
منبع: کرمانی
نکات مهم و کلیدی در رابطه با قندهای رژیمی
منبع : پورتال دکتر سلام
لطفا نظر خود را درباره نکات مهم و کلیدی در رابطه با قندهای رژیمی با ما در میان بگذارید.
بدون دیدگاه