نکاتی کلیدی درباره ی غذاهای پرخاصیت

نکاتی کلیدی درباره ی غذاهای پرخاصیت

3

هر انسانی روزانه به مقدار زیادی می تواند غذا مصرف کند اما این غذاهایی که ما استفاده می نماییم آیا پرخاصیت می باشد؟ این برای خیلی از افراد سوال شده می باشد که آیا همه ی غذاهایی که ما روزانه مصرف می نماییم پرخاصیت می باشد یا خیر پس با ما همراه باشید تا نکات مهم و فوق العاده ای نیز در این باره به شما عزیزان و دوستان نیز بگوییم.

***

موسسات سلامت توصیه می‌کنند روزانه به میزان کافی از  میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده نمایید، از کاهوی تازه و متناسب با فصل استفاده کنید. همچنین می‌توانید بسیاری از سبزیجات را در باغچه منزل خود بکارید یا از بازارهای نزدیک تهیه فرمایید. یخچال‌تان را از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگی مانند سیب، سیب‌زمینی، هویج و گوجه‌فرنگی پر کنید.از گیاهان سرشار از فیبر، جو و گندم کامل استفاده کنید.همچنین هفته‌ای دو وعده ماهی، ترجیحا ماهی چرب مصرف نمایید.سعی کنید روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف کنید. در هفته بیش از ۲ وعده گوشت فرآوری شده مصرف نکنید.تلاش کنید چربی اشباع شده بیش از ۷ درصد کالری دریافتی شما را تشکیل ندهد. غذاهای پر خاصیت مانند شکلات تلخ را فراموش نکنید.

طولانی و سالم‌تر زندگی کنید

غذاهای پرخاصیت دقیقا به چه غذاهایی گفته می‌شود؟ و چطور در شما احساس سر زندگی ایجاد می‌کنند؟ عنوان «پرخاصیت» گاهی می‌تواند گمراه کننده باشد، زیرا هیچ غذایی به تنهایی نمی‌تواند در جوانی و جلوگیری از بیماری‌ها تاثیر زیادی داشته باشد، اما اگر به طور متعادل در کنار یک رژیم غذایی مناسب از آنها استفاده شود، این غذاهای پر خاصیت می‌توانند در سلامت و جوانی شما بسیار موثر باشند.غذای پر خاصیت غذایی می باشد که  به سلامت شما کمک زیادی می‌کند. اکثر غذاهای پر خاصیت حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که توانایی مقابله با تخریب رادیکال‌های آزاد را دارند. با این کار از پیر شدن سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. غذاهای سالم و پر خاصیت به ساخت سلولی بدن ما کمک زیادی می‌کنند.برای مسابقه با پیری از میل کردن چربی‌های ترانس و اشباع شده، کلسترول، سدیم و شکر تصفیه شده خودداری کنید. بهترین راه حفظ سلامتی این می باشد که آن دسته از غذاها را با غذاهای پر خاصیتی که خواص غذایی فراوانی دارند، جایگزین کنید.در این مقاله به ۱۰ ماده غذایی ضد پیری  اشاره می‌شود.

۱- فلفل

 فلفل به گردش خون کمک می‌کند و می‌تواند به متابولیسم بدن شما سرعت ببخشد. همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین C می باشد. شما می‌توانید به سوپ‌ها یا خورش‌های‌تان سیر و فلفل اضافه کنید.

۲- قارچ‌ها

 با توجه به تحقیقات به عمل آمده ثابت شده می باشد که مصرف قارچ سیستم ایمنی بدن را مقاوم می‌کند و توانایی بدن برای مسابقه با ویروس‌ها و باکتری‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین احتمال ابتلا به سرطان را نیز کاهش می‌دهد. قارچ در بسیاری از سوپر مارکت‌ها و  سبزی فروشی‌ها وجود دارد. می‌توانید از مخلوط قارچ و سایر گیاهان، سوپ و خورش‌هایی خوشمزه تهیه کنید و یا از قارچ همراه با سیر یا زنجبیل در تهیه سس سالاد استفاده کنید.

۳- جــو

عمر خود را با جایگزین کردن آرد معمولی با آرد جو طولانی‌تر کنید. آرد جو ارزش غذایی بیشتری دارد و منبعی غنی از فیبر محسوب می‌شود. می‌توانید جو را با سبزیجاتی مانند: جعفری، سیر، رزماری، پونه، آویشن، ریحان، نعنا، مرزنجوش، ترخون و موسیر مخلوط و مصرف کنید.

۴- لوبیا

لوبیا یکی از اصلی‌ترین منابع کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و پروتئین می باشد. همچنین دارای مقادیر زیادی مواد معدنی همچون پتاسیم، منیزیم و روی می‌باشد. به منظور بهره بردن از خواص متعدد لوبیا، باید لوبیای خشک را قبل از مصرف به مدت ۸ ساعت در آب بخیسانید. همچنین می‌توانید برای مزه‌دار کردن آن از مقداری گیاهان معطر استفاده کنید.

۵- چای سبز

این ماده غذایی طی چند سال اخیر، به دلیل خواص متعددش، مورد استقبال زیادی قرار گرفته می باشد. چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی می باشد که تحقیقات نشان می‌دهند در جلوگیری از سرطان و تخریب سلول‌ها موثر می باشد. همچنین به بهبود عملکرد کبد نیز کمک می‌کند.در طول روز، چای سبز را با گیاهانی مثل زنجفیل و نعنا مخلوط کنید تا گردش خون را بهبود بخشد. شب‌ها مقداری گیاه اسطوخودوس، پونه و یا بابونه به آن اضافه کنید تا آرامش شما را افزایش دهد.

۶- شکلات تلخ

علاقه‌مندان به شکلات به یاد داشته باشند که شکلات سرشار از آنتی‌اکسیدان می باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌ها در برابر تخریب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. همچنین می‌توانند فشارخون را کاهش دهند، برخی هورمون‌ها را تعدیل کنند و هورمون‌های شاد کننده مغز را افزایش دهند. هر چه شکلات تلخ‌تر و سیاه‌تر باشد، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن نیز بیشتر می باشد. شکلات حاوی مقادیر زیادی منیزیم (ماده‌ای معدنی که به عملکرد بهتر قلب، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی کمک می‌کند)، می باشد.بهتر می باشد شکلات را بدون کره، شیر و شکر مصرف کنید، یعنی به همان شکل طبیعی‌اش، البته از زیاده‌روی در مصرف شکلات (و هر ماده غذایی خوب دیگر) خودداری کنید.

۷- پنیرهای کم چرب

به گفته یکی از موسسات تحقیقاتی در آمریکا، افزایش مصرف پنیر کم چرب به کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده کمک می‌کند. مقدار کمی از پنیرهای کم چرب، ولی با مزه زیاد، غذا را خیلی زود مزه‌دار می‌کند، بدون اینکه چربی آن را در حد زیادی افزایش دهد. می‌توانید انواع پنیر را رنده کرده و در غذاهای مختلف استفاده کنید. ترکیب پنیر و سبزیجات معطر نیز بسیار خوشمزه می باشد.

۸- ماهی‌های چرب

 ماهی سالمون و سایر ماهی‌های چرب از جمله منابع با ارزش اسیدهای چرب امگا-۳ (EPA و DHA ) هستند. این اسیدهای چرب، کلسترول بد خون (LDL ) را کاهش و کلسترول خوب خون (HDL ) را افزایش می‌دهند، ادراک و حافظه را بهبود می‌بخشند و آرامش را جایگزین استرس و افسردگی می‌کنند. شما می‌توانید ماهی را با گیاهانی همچون ترخون و شوید مصرف کنید.

۹- ماست

 ماست منبع پروتئین و کلسیم می باشد. همچنین حاوی مقادیر زیادی از میکروب‌های پروبیوتیک می باشد. میکروب‌هایی که برای هضم، جذب مواد مغذی و عملکرد درست سیستم ایمنی ضروری هستند.سعی کنید ماست‌های کم چرب یا بدون چربی خریداری کنید. همچنین به جای خریداری ماست‌های میوه‌ای و شیرین، می‌توانید خودتان در خانه با گیاهان، میوه‌ها و شیرین کننده‌های طبیعی به ماست‌ها طعم دهید. مثلا ماست را با شاه‌توت‌های خوشمزه و نعنا مخلوط کنید یا می‌توانید مقداری ماست را با پونه، جعفری یا ریحان تازه مخلوط کنید و در آن را بگذارید و به مدت ۲ روز در یخچال قرار دهید.

۱۰- اسفناج

اسفناج یکی از سالم‌ترین مواد غذایی شناخته شده می باشد. اسفناج سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی مانند ویتامین C و کلسیم می باشد. ترکیب اسفناج و سیر بسیار خوشمزه می باشد.

۴ نوع از بهترین گیاهان مخصوص پخت و پز

این چهار گیاه علاوه بر داشتن خواص متعدد برای سلامتی، می‌توانند به غذای شما مزه‌ای فوق‌العاده ببخشند.

سیر

 این گیاه تند و معروف جایگاهی ویژه دارد؛ با عفونت‌ها مسابقه می‌کند، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و قلب را سالم نگه می‌دارد. برای فعال شدن خواص متعدد سیر، باید آن را به خوبی خرد، رنده و یا له کنید. سیر به دستگاه گوارش و سیستم هورمونی نیز کمک می‌کند.

زنجفیل

زنجفیل حاوی آنتی‌اکسیدانی قوی می باشد که التهاب‌ها را تسکین می‌بخشد، با بسیاری از بیماری‌ها مسابقه می‌کند و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. برای پختن غذایی سالم و خوشمزه می‌توانید زنجفیل رنده شده و تازه را با گیاهانی همچون کلم براکلی، هویج، پیاز، کاهو و گوجه‌فرنگی ترکیب کنید.

زردچوبه

زردچوبه مهم‌ترین منبع غذایی آنتی اکسیدان و ضد التهاب می باشد. این گیاه در غذاهای هندی و ایرانی زیاد استفاده می‌شود. این گیاه به غذا رنگی روشن و دلپذیر می‌بخشد.

ترب

 این گیاه علاوه بر خواص متعدد غذایی، سرشار از آنتی‌اکسیدان می باشد. همچنین به گردش خون کمک می‌کند و دارای خاصیت ضد باکتری و ضدعفونی کننده می باشد. ترب را به همراه شوید، موسیر و یا سیر می‌توانید در ساندویچ‌ها مصرف کنید.

منبع: دنیای تغذیه

نکاتی کلیدی درباره ی غذاهای پرخاصیت

منبع : وبسایت دکتر سلام

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار
روحانی: اینکه بگویند سیاست خارجی بی فایده است و ما مشکلات را حل می کنیم، ممکن نیست

تلاش دولت این بود که امید را نسبت به آینده به وجود آورد و جلوی برخورد نظامی و جنگ را بگیرد و این کار را روزانه انجام داده است یعنی امروز و دیروز؛ لینک منبع- [عصرایران][فرارو] کری با یکی از مخالفین نتانیاهو دیدار کرد دسر لیوانی کیک و خامه

اخبار
حضور «فروشنده‌های خاص» در بازار مسکن

مشاوران املاک از افزایش اندک تعداد فروشنده‌های پول لازم در بازار مسکن خبر می‌دهند. لینک منبع- [عصرایران][فرارو] ۲۲۷ پروژه نیمه تمام تنکابن در انتظار بودجه می باشد سکته مغزی شما را تهدید می کند

اخبار
مهلت ثبت نام یارانه معیشتی تا ۳۰ دی ماه

ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی وزارت کار زمان ثبت نام را تا پایان دی ماه تمدید کرد. امروز سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی از تمدید مهلت ثبت درخواست در سامانه معیشتی hemayat.mcls.gov.ir برای سرپرستان خانواری که در لیست یارانه‌بگیران نقدی نیستند؛ اما متقاضی دریافت بسته معیشتی هستند …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا