موانع جذب آهن بدن
آیا می دانید با مصرف برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها مانند چای راه رسیدن آهن به بدنتان را می بندید و جذب آهن را غیر ممکن می سازید پیشنهاد می کنم از میل کردن چای پررنگ و چای سیب خودداری کنید و اجازه ندهید اهن بدنتان کاهش پیدا کند!
نوشیدن چای پس از صرف غذا، صرفا باعث اختلال در جذب آهن غیرهم موجود در منابع گیاهی میشود و جذب موادغذایی دارای آهن هم را دچار اختلال نمیکند.
معمولا درصد جذب موادغذایی دارای آهن هم در بدن، حدود ۱۵ درصد می باشد و این نوع آهن باکیفیت بوده و ارزش غذایی خوبی دارد، اما جذب آهن غیرهم موجود در سبزیجات بیش از ۸-۳ درصد نیست و کیفیت آهن هم پایین می باشد. با توجه به اینکه بیشترین تاثیر چای بر جذب آهن غیرهم می باشد، میزان جذب آن به قدری نیست که نگرانکننده باشد و فرد را در معرض کمخونی فقر آهن قرار دهد.
چای حاوی پنیفنول و فیتات می باشد که وجود این ترکیبات در آن، وقتی در مقادیر و دوزهای بالا مصرف شود، با جذب عناصر دوظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم تداخل خواهد داشت و توصیه میشود از نوشیدن چای پررنگ پرهیز شود.
با توجه به اینکه یکی از مشکلات والدین با کودکانشان در سنین پایین عدم مصرف گوشت می باشد، پیشنهاد میشود والدین با راهکاهای مناسب و تمهیدات لازم کودک را تشویق به مصرف انواع گوشت به اشکال متفاوت کنند و از آنجا هم که شیوع کمخونی در دختران و خواهران به دلیل مسائل فیزیولوژیکی بالاست تاکید میشود تناسب، تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی رعایت شود و حتما درصورت تایید کمخونی این مساله جدی و اقدامهای درمانی لازم تحتنظر پزشک متخصص صورت بگیرد.yjc
موانع جذب آهن بدن
منبع : وبسایت دکتر سلام
بدون دیدگاه