مصرف پاستیل در كودكان، اما و اگرها(۱)
- بهدست: Aryan
- دستهبندی: مطالب تفریحی
مصرف پاستیل در كودكان، اما و اگرها(۱)
هرگز پاستیل های باز و فلهای را خریداری نکنید. نه تنها اینگونه پاستیلها بهداشتی نبوده و مورد تایید وزارت بهداشت نیست.
در حالی که بر اساس نظر متخصصان تغذیه، فقط ژلاتین به تنهایی میتواند در تحکیم استخوان و غضروفسازی و ویتامینهای مورد نیاز بدن موثر و برای سلامت پوست و مو و سایر بافتهای بدن مفید باشد اما این دلیل قابل قبولی نیست که انواع و اقسام ژلهها و پاستیلها را به صرف اینکه خاصیت ژلاتینی دارند، جایگزین مواد مورد نیاز بدن کودکان کنیم. چرا که نوع پروتئینی که در ژله و پاستیلها وجود دارد بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ بوده و فاقد بسیاری از مواد ضروری برای بدن می باشد.
همچنین این نوع خوراکیها نسبت به سایر پروتئینها از ارزش غذایی پائینی برخوردار بوده، و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر ریزمغذیهای مورد نیاز بدن نیست بنابراین طبق نظر متخصصان تغذیه؛ نه تنها انواع پاستیلها و ژلهها را نمیتوان جایگزین دیگر مواد غذایی کرد بلکه باید در مصرف آنها توسط کودکانمان حد اعتدال را رعایت نمود.
پاستیل نباید جایگزین وعدههای غذایی شود
«سیمین واقفی» کارشناس تغذیه در این خصوص میگوید: «بطور کلی پاستیل و انواع ژله، ارزش غذایی بالایی ندارند. بنابراین نباید جایگزین وعدههای غذایی شوند. چرا که معمولا این نوع خوراکیها به عنوان دسر و میان وعده سرو میشوند و مصرف آنها اگر در هفته یک تا دو بار و یا موردی باشد مشکلی نیست اما اگر مصرفشان هر روزه باشد و به عادت تبدیل شود منجر به کم اشتهایی شده، و میل به غذا خوردن را در کودکان کاهش میدهد. حتی در پارهای مواقع، باعث بروز حساسیت میشود. به شکلی که در برخی کودکان که زمینه آلرژی دارند این حساسیت بصورت خسخس سینه و یا کهیر دیده شده که لازم می باشد در این زمینه دقت لازم بهعمل آید.
البته در صورت مصرف پاستیل برای کودکان، بهتر می باشد از پاستیلهایی استفاده شود که دارای ویتامین C و مولتی ویتامین هستند. از طرفی نسبت به تنقلات دیگر، وجود شیرینی کمتر در این نوع پاستیلها آن را تبدیل به یکی از سالمترین خوراکیها برای کودکان کرده می باشد که به مراتب از دیگر خوراکیهای پر نمک و یا بسیار شیرین، بهتر می باشد.» این کارشناس تغذیه با اشاره به طعمدهندههای مختلف در پاستیلها گفت: «هیچ فرقی بین پاستیلهای نوشابهای و میوهای وجود ندارد و فقط اسانس استفاده شده در آنها با هم تفاوت دارد. همچنین رنگ، وضوح و شفافیت و نیز تستهای میکروبی از معیارهای قابل قبول در ارزیابی یک پاستیل خوب محسوب میشود.»
با خلاقیت ارزش تغذیهای خوراکیهای ژلهای را بالا ببرید
اگر فرزند بد غذایی دارید که فقط میل به خوردن اینگونه تنقلات دارد هرگز خوراکیهای ژلهای و پاستیلها را جایگزین وعده غذای اصلی او نکنید. ولی برای بالا بردن ارزش تغذیهای ژلههایی که فرزندتان دوست دارد، بهتر می باشد انواع میوههای دلخواه را قبل از بستن ژله به آن اضافه کنید. اما کیوی، آناناس، انجیر و انبه را در ژله به کار نبرید زیرا باعث آب انداختن ژله میشود و از بستن آن جلوگیری میکند.
مرکبات مثل پرتقال و نارنگی هم باید با پوست نازک روییشان به ژلهها اضافه شوند تا آب نیندازند. در بعضی مواقع دیده میشود که برای زیبایی ظرف ژله، انواعی از پاستیلها را روی ژلههای نیمه بسته قرار میدهند که این کار باعث آب شدن سطح زیرین پاستیل و شل شدن سطح رویی ژله شده که کودکان از خوردن آن امتناع میکنند در حالی که میتوانید یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژلهای که در آب گرم حل شده می باشد اضافه کنید که به این ترتیب کالری و ارزش تغذیهای ژله تا حد زیادی بالا میرود.
ادامه دارد…
مصرف پاستیل در كودكان، اما و اگرها(۱)
تهيه و گردآوري : پورتال يک
لطفا نظر خود را درباره مصرف پاستیل در كودكان، اما و اگرها(۱) با ما درميان بگذاريد.
بدون دیدگاه