خواص کامل آبغوره

خواص کامل آبغوره

لطفا در ادامه را خواص کامل آبغوره را ببینید.

ایران ناز: از لحاظ طب سنتی آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج و کسانی که ممکن هست دچار ضعف اعصاب باشند توصیه نمی شود. همچنین افراد باردار باید به طور محدود این چاشنی را مصرف کنند.

خواص آبغوره

 آبغوره با افزایش اسیدیته معده می تواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد. هم چنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمی کنند، می توانند از این چاشنی برای تسهیل هضم غذا کمک بگیرند، ولی نباید در این مورد زیاده روی کنند. ازآنجایی که آبغوره محتوی ویتامینC هست، می تواند التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه ها که ناشی از کمبود این ویتامین باشد را کاهش دهد. به علاوه به دلیل ترکیبات ضد عفونی کننده، پاک کننده معده و روده هست و دردفع کرم روده نیز موثراست. آبغوره صفرابر هست و کمک به دفع زردی می کند و هم چنین می تواند باعث تقویت کبد شود. از طرفی به دلیل داشتن اسیدهای آلی پتاسیم دار برای درمان پا درد و کمر درد، درد سیاتیک و روماتیسم مفید هست. آبغوره مدر هست و هم چنین به دفع سموم از طریق کلیه ها کمک می کند. این چاشنی خاصیت کاهش حرارت بدن و رفع عطش را هم دارد، که بدین جهت در موارد تب و سل ریوی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی محرک اشتها بوده و افزودن کمی از آن به غذا می تواند باعث طعم مطلوب آن شده و به افزایش جذب املاح معدنی به ویژه آهن مواد غذایی غیرحیوانی مانند حبوبات کمک کند. مصرف آبغوره در خانم ها می تواند در باز شدن قاعدگی موثر باشد. به علاوه این چاشنی در درمان اسهال ساده نیز نقش دارد.

 

خواص غیر خوراکی آبغوره

آبغوره مصارف غیر خوراکی نیز دارد. استعمال آبغوره و آب تره در محل بواسیر بعد از اجابت مزاج برای این بیماری مفید هست. غرغره کردن آبغوره به منظورکاهش تورم گلو نیز توصیه می شود. هنگام خونریزی بینی، چکاندن چند قطره آبغوره می تواند به کاهش خونروش کمک کند. مصرف چند قطره آبغوره و سرکه نیز می تواند در درمان عفونت گوش موثر باشد.

 

موارد منع یا محدودیت مصرف آبغوره

از لحاظ طب سنتی آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج و کسانی که ممکن هست دچار ضعف اعصاب باشند توصیه نمی شود. همچنین افراد باردار باید به طور محدود این چاشنی را مصرف کنند، زیرا آبغوره خاصیت مدر دارد و ممکن هست سلامت جنین را به خطر بیندازد. از آن جایی که گاهی اوقات برای جلوگیری از رشد کپک به آبغوره نمک اضافه می کنند، در این صورت مصرف آن برای بیمارانی که باید مصرف نمک را محدود کنند مانند بیماران مبتلا به پرفشاری خون، بیماران قلبی و کلیوی توصیه نمی شود. استفاده از این چاشنی برای بیمارانی که زخم معده دارند و یا مبتلا به التهاب روده هستند نیز منع مصرف دارد.

 
آیا آبغوره باعث کاهش چربی و فشارخون می شود؟

این طور به نظر می رسد که آبغوره به دلیل داشتن ویتامین C می تواند باعث کاهش چربی و فشارخون شود. البته ذکراین نکته ضروری هست که گرچه این چاشنی می تواند تا حدودی از افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب و افزایش فشارخون جلوگیری کند ولی در موارد پرفشاری خون و چربی خون بالا مصرف آبغوره جایگزین دارو نخواهد بود و داروهای تجویزی پزشک نباید کم یا قطع شود، بلکه مصرف آبغوره می تواند در کنار درمان های استاندارد این بیماری ها مورد توجه قرار گیرد. ذکر این نکته نیزحائز اهمیت هست که نگهداری و حرارت طولانی مدت آبغوره نیز از محتوی ویتامین C و به تبع آن از خواص مفید آن می کاهد.

 

آیا آبغوره در کاهش و کنترل وزن موثر هست؟

گاهی اوقات افراد به منظور کاهش وزن به طور ناشتا آبغوره مصرف می کنند، این افراد باید بدانند که مصرف ناشتا و مداوم آبغوره می تواند به مخاط دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آن را مستعد زخم کند. تغییر دادن شیوه زندگی از جمله؛ افزایش فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی کم کالری می تواند در کاهش وزن افراد موثر باشد. اما افزودن آبغوره به سالاد به خوش طعم شدن آن کمک می کند و از آن جایی که این غذا کم کالری بوده می تواند در کنترل وزن موثر باشد.

 

آیا مصرف آبغوره کپک زده مجاز هست؟

در زمان های قدیم مرسوم بود که کپکی که روی آبغوره می بست را بر می داشتند و بقیه آن را مصرف می کردند. گرچه تاکنون مسمومیت و یا بیماری دیگری که در اثر مصرف کوتاه مدت آن ایجاد شده باشد گزارش نشده هست، مخصوصا اگر مقدار کپک ناچیز باشد، اما این کار از لحاظ سلامتی صحیح نیست. لازم به ذکر هست که هرگز نباید لایه کپک با آبغوره داخل بطری مخلوط و مصرف شود. از آن جایی که مصرف دراز مدت آبغوره کپک زده می تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد، لذا توصیه می شود که از مصرف باقی مانده آبغوره کپک زده اجتناب شود.

 
همیشه این سوال مطرح هست که از آبغوره های صنعتی یا خانگی استفاده کنیم؟

به نظر می رسد آبغوره هایی که در کارخانه های سرشناس و معتبر تولید می شوند، از نظر بهداشت و سلامتی مشکلی نداشته باشند. درخصوص تهیه خانگی آبغوره و نگهداری آن رعایت نکات ذیل ضروری به نظر می رسد؛ بعد ازپاک کردن غوره ها و گرفتن دم و شستن آنها می توانید از آبمیوه گیری استفاده کنید و پس از آن درصورت وجود هسته های غوره در آبغوره، آن را در توری ریخته و هسته ها را جدا کنید تا مزه آن تلخ نشود. هم چنین بهتر هست از مخلوط کن برای آبگیری استفاده نکنید زیرا هسته غوره هم خرد شده و داخل آبغوره می شود و آن را تلخ می کند. سپس درکوتاه ترین فرصت آبغوره را در شیشه ریخته و تا مرحله نزدیک جوش حرارت داده شود تا آنزیم ها و باکتری ها از بین بروند. البته این کارباعث تغییررنگ آبغوره می شود اما با انجام این کار، کپک ها امکان رشد را از دست می دهند. توصیه می شود زمانی که آبغوره داخل شیشه ریخته می شود، ظرف تا نزدیکی لبه آن پرشود. همچنین می توانید به مقدار خیلی کم لبه شیشه را خالی بگذارید و سپس در پوشی روی آن قرار دهید که با ایجاد خلا، هوا داخل محصول راه نمی یابد و جایی برای رشد کپک ها وجود نخواهد داشت. روش دیگر این هست که از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور در ظرف را با خمیر بپوشانید تا از ورود هوا به داخل ظرف جلوگیری شود. بستن در بطری با نوارچسب های بسیارمحکم نیزمی تواند در ظرف را به طور کامل پلمپ کند. برای نگهداری طولانی مدت آبغوره می توانید آن را در شیشه های کوچک نگه دارید تا بتوانید پس از بازکردن هر شیشه را در مدت کوتاهی مصرف کنید. هم چنین در صورتی که مایل به استفاده ازغوره در فصل هایی که غوره وجود ندارد هستید می توانید مقداری غوره را در آبغوره بریزید و بعدا ازآن استفاده کنید.

قرار دادن آبغوره در معرض آفتاب باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن می شود، بنابراین لازم هست از انجام این کار اجتناب شود. هم چنین نگهداری آبغوره در ظروف پلاستیکی باعث تجزیه تدریجی این ظروف و ورود مواد شیمیایی به داخل آبغوره و ظاهر رگه رگه آن می شود که برای سلامتی بسیارخطرناک هست. برای تهیه آبغوره نوع غوره مورد استفاده زیاد مهم نیست اما بهتر هست از غوره عسگری استفاده شود زیرا غوره هایی که دارای هسته های بزرگ هستند می توانند مزه آبغوره را تلخ و گس کنند. از آن جایی که بعضی از غوره ها ترش تر از برخی دیگر هستند، اگر میزان ترشی آبغوره به میزان دلخواه نباشد می توانید آن را به مدت چند دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. این عمل به نگهداری طولانی تر آن نیزکمک می کند. در صورتی که علیرغم موارد توصیه شده نگران کپک زدن آبغوره خانگی هستید می توانید از محصولات صنعتی استفاده کنید و آن را به مدت طولانی نگهداری کنید. زیرا در صنعت برای جلوگیری از کپک زدن این محصول، مواد نگهدارنده به آن اضافه می شود و هم چنین آبغوره تحت فرایند پاستوریزه شدن قرار می گیرد.

The post خواص کامل آبغوره appeared first on ایران ناز.

گردآوری و ویرایش : وبسایت پورتال ۱

با نظر دادن خود درباره پست خواص کامل آبغوره ما در جهت فعالیت بهتر وبسایت تشویق نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تفریحی
دانلود آهنگ نفسم تو عشق دلم تو سالار بحیرایی

دانلود آهنگ نفسم تو عشق دلم تو با ما باشید با ♫ دانلود اهنگ نفسم تو عشق دلم تو باید فقط بشی مال خودم تو با صدای سالار بحیرایی به همراه تکست و بهترین کیفیت ♫ Download Old Music BY : Salar | Nafasam To With Text And 2 Quality …

مطالب تفریحی
دانلود آهنگ فراز فلاحی تنها

دانلود آهنگ جدید فراز فلاحی تنها در این ساعت ♫ دانلود اهنگ تنها با صدای فراز فلاحی به همراه تکست و بهترین کیفیت آماده کرده ایم ♫ Download New Music BY : Faraz Fallahi | Tanha With Text And 2 Quality 320 And 128 On Music-fa موزیکفا • دانلود آهنگ …

مطالب تفریحی
دانلود آهنگ وندار مر خوت

دانلود آهنگ جدید وندار مر خوت با موزیکفا همراه شوید با ♫ دانلود اهنگ مر خوت با صدای وندار به همراه تکست و بهترین کیفیت ♫ Download New Music BY : Vandaar | Mar Khot With Text And 2 Quality 320 And 128 On Music-fa موزیکفا • دانلود آهنگ وندار …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا