(تصویر) «تی‌پارتی» خواهران در عصر قاجار

(تصویر) «تی‌پارتی» خواهران در عصر قاجار

چای در حالی امروز نوشیدنی اول ما ایرانی‌ها به شمار می‌رود که قدمت کشت و رواج نوشیدن آن از عصر قاجار فراتر نمی‌رود.

به گزارش مجله تاریخ فرادید، واردات چای تا عصر قاجار کمابیش از هند و چین توسط بازرگانان صورت می‌گرفت اما در زمان ناصرالدین شاه قاجار بود که وی مجوز کشت آن را در داخل ایران صادر کرد و در کمتر از ده سال چای به نوشیدنی اول مردم تبدیل شد و جای قهوه را گرفت.  

به گزارش تاریخ پس از فرمان شاه در سال ۱۲۶۳ هجری شمسی بازرگانی به اسم کوچک حاج محمد حسين اصفهاني که سال‌ها در کار خريد و پخش چاي در ايران بود عزم کرد تا اولین مزرعه چای را در لاهیجان دایر کند؛ تلاشی که با مقاومت کشاورزان چای کار به شکست انجامید.

با این حال چند سال پس از او در زمان مظفرالدین شاه تاجر و دیپلماتی با اسم کوچک محمدمیرزا که بعدها به کاشف السلطنه شهرت یافت در سال ۱۲۷۶ شمسی کشت چای در ایران را آغاز کرد. او که از تجار تحصیل کرده مدرسه دارالفنون بود زمانی که کارمند کنسولگری ایران در هند بود بر روی چای و نحوه کشت آن تحقیق کرد و به فکر تولید آن در ایران افتاد. بر اساس برخی روایات وی در بازگشت از هند چند تخم چای را در عصای خود مخفی کرده به ایران آورد. در آن زمان ناصرالدین شاه که شنیده بود روس‌ها و انگلیسی‌ها موفق شده‌اند چای را در کشور خود کشت کنند از ایده محمدمیرزا استقبال کرد و پس از آنکه وی موفق به تولید چای شد لقب کاشف السلطنه به وی اعطا کرد. 

با رونق تولید چای در ایران مصرف آن هم به سرعت رواج یافت و تا پایان عصر قاجار چای به نوشیدنی اول مردم ایران تبدیل شد تا آنجا که مردم در “میهمانی چای” برای نوشیدن چای دور هم جمع می‌شدند. این میهمانی ها که در میان اعیان و مردم عادی مشترک بود برای نوشیدن چای و البته کشیدن قلیان تدارک دیده می‌شد و گپ و گفت و شنیدن موسیقی و نقالی نیز در آن جریان داشت.

 از آن زمان شماری عکس و نقاشی وجود دارد که وجود این رسم را تائید می‌کند؛ نقاشی رنگ و روغن از “اسماعیل جلایر” نقاش قاجاری سرشناس‌ترین آنها می باشد که بانوان درباری را در یک میهمانی چای در فضای باز به تصویر می‌کشد. این نقاشی که به همین اسم کوچک شهرت دارد در موزه ویکتوریا نگهداری می‌شود و خواهران شاه و شاهزادگان را در ضیافتی که چای و قلیان در آن بیشتر به چشم می‌آید، نشان می‌دهد. 

(تصویر) «تی‌پارتی» خواهران در عصر قاجار

عکسی که در زیر دیدن می‌کنید نیز یکی از همین میهمانی‌ها را نشان می‌دهد که “آلفرد هینکن” عکاس و شرق شناس آلمانی برداشته می باشد. این عکس که عکاس آن را «تی‌پارتی» خواهران عنوان کرده می باشد چند زن محجبه را نشان می‌دهد که در فضای باز گرد هم آمده اند و مشغول نوشیدن چای هستند.  

(تصویر) «تی‌پارتی» خواهران در عصر قاجار

(تصویر) «تی‌پارتی» خواهران در عصر قاجار

تهيه و گردآوري : پورتال يک

لطفا نظر خود را درباره (تصویر) «تی‌پارتی» خواهران در عصر قاجار با ما درميان بگذاريد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار
روحانی: اینکه بگویند سیاست خارجی بی فایده است و ما مشکلات را حل می کنیم، ممکن نیست

تلاش دولت این بود که امید را نسبت به آینده به وجود آورد و جلوی برخورد نظامی و جنگ را بگیرد و این کار را روزانه انجام داده است یعنی امروز و دیروز؛ لینک منبع- [عصرایران][فرارو] شعار مرگ برامریکا علیه مردم این کشور نیست روزانه چقدر به توله سگ آب …

اخبار
حضور «فروشنده‌های خاص» در بازار مسکن

مشاوران املاک از افزایش اندک تعداد فروشنده‌های پول لازم در بازار مسکن خبر می‌دهند. لینک منبع- [عصرایران][فرارو] تظاهرات صدها ایتالیایی در اعتراض به حضور رژیم صهیونیستی ششمین رییس زن در دانشگاه ازاد اسلامی منصوب شد

اخبار
مهلت ثبت نام یارانه معیشتی تا ۳۰ دی ماه

ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی وزارت کار زمان ثبت نام را تا پایان دی ماه تمدید کرد. امروز سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان بسته حمایت معیشتی از تمدید مهلت ثبت درخواست در سامانه معیشتی hemayat.mcls.gov.ir برای سرپرستان خانواری که در لیست یارانه‌بگیران نقدی نیستند؛ اما متقاضی دریافت بسته معیشتی هستند …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا