ابتلای فرزند به دیابت با خورد و خوراک مادر در بارداری
رژیم غذایی مادر در دوران بارداری چه تاثیراتی می تواند روی ابتلای کودک به دیابت داشته باشد و مهمترین عوارض در این زمینه کدامند و چگونه می توان از بروز این مشکل در کودکان پیشگیری کرد رژیم غذایی مناسب داشتن می تواند تا حدودی مفید واقع شود!
یکی از ضروری ترین نیازهای مادر در دوران بارداری، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب می باشد تا از افزایش گلوکز و انسولین کودک جلوگیری کند. افزایش گلوکز و انسولین از نشانه های ابتلا به دیابت و سندرم متابولیک هستند. مطالعات نشان می دهند که بر خلاف باور عمومی، مادر باردار لازم نیست به اندازه دو نفر غذا بخورد. کیفیت رژیم غذایی مادر در دوران بارداری نقش مهمی در رشد جنین و همچنین سطح گلوکز و انسولین کودک بعد از تولد ایفا می کند.
بر اساس تحقیقات در آمریکا، رژیم غذایی غنی از چربی در دوران بارداری منجر به دیابت در کودک می شود حتی اگر مادر، مبتلا به دیابت و چاقی نباشد. به این معنی که سطح گلوکز و انسولین خون کودک بالا بوده و مقاومت انسولین نیز در او تماشا می شود. رژیم غذایی نامناسب مادر، تکامل پانکراس (لوزالمعده) جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. پانکراس مسئول تولید هورمون انسولین در بدن می باشد. از سوی دیگر زمانی که مادر باردار به اندازه کافی مواد غذایی مصرف نکند، ذخایر گلوکز بافت های جنین کاهش می یابند تا مقدار کافی از این قند در اختیار مغز قرار گیرد. این رویداد منجر به کاهش رشد جنین می شود. در صورتی که مادر به میزان کافی انرژی دریافت کند، میانگین وزن نوزاد در هنگام تولد ۳٫۳ تا ۳٫۵ کیلوگرم خواهد بود.
پژوهشگران معتقدند که در حدود نیمی از بانوان از رژیم های غذایی با کیفیت پایین پیروی می کنند که سرشار از منابع حیوانی و چربی های اشباع و فاقد کربوهیدرات ها، سبزیجات و منابع گیاهی می باشد. همچنین بیش از یک سوم بانوان عادت های غذایی نامناسب داشته و این عادات را در دوران بارداری نیز ترک نمی کنند. لازم می باشد به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارداری رژیم غذایی مناسب و سالم داشته باشند که حاوی همه گروه های غذایی به میزان کافی باشد. برای دستیابی به این هدف بهتر می باشد که از یک متخصص تغذیه کمک گرفته شود.
ابتلای فرزند به دیابت با خورد و خوراک مادر در بارداری
منبع : وبسایت دکتر سلام
بدون دیدگاه