X

خرید ساعت

طرز تهیه انواع ترشی و روش درست کردن انواع ترشی در خانه

طرز تهیه انواع ترشی و روش درست کردن انواع ترشی در خانه

پورتال تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه طرز تهیه انواع ترشی و روش درست کردن انواع ترشی در خانه را ببینید.

ترشی یکی از شاخص ترین غذاها در کنار سفره ما ایرانی می باشد و روش درست کردن انواع ترشی ها رو خانم ها و آقایون ایرانی ممکن است بدانند و ما در پورتال پورتال یک جهات یاداوری روش تهیه انواع ترشی خوشمزه ایرانی رو برای شما به نمایش گذاشتیم که در ادامه می توانید دیدن کنید

طرز تهیه سیر ترشی ۷ساله در مدت زمان کمتر
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی

 
آماده سازی: ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای درست کردن ترشی سیر هفت ساله :

سس سویا به میزان لازم

سركه خرما به میزان لازم

سركه بالزامیك به میزان لازم

سیر  به میزان لازم

شكر قهوه ای به میزان لازم


 
اگر شما هم از اون دسته افرادی هستید كه عاشق سیر ترشی هستن اونم از نوع مدت دارش پیشنهاد میكنم این طرز تهیه رو حتما یاد بگیرید. این سیر ترشی رو اهل فن هم نمیتونن سن یابی كنن و محاله كسی زیر ۳سال تعیین سنش كنه
 
طرز تهیه ترشی سیر ۷ ساله
 
برای تهیه این سیر ترشی اول مقدار سركه رو مشخص كنید كه چه قدر باید باشه چون هرچی سركه بالزامیك مصرف میكنید به اندازه نصفش باید سركه خرما استفاده بشه. بهتره اول ظرفی كه میخواید توش ترشی بریزید رو انتخاب كنید بعد سیر ها رو اضافه كنید و روش سركه بالزامیك بریزید و هرچه قدر كافی بود نصفش سركه خرما بریزید.البته اگه براتون اندازه گیری سخته كه میدونم هست(تجربه ثابت كرده)به ازای هر ۸بوته سیر ۱قاشق غذاخوری شكر قهوه ای یا عسل بریزید توی سركه بالزامیك.(سركه خرما حذف بشه)

حالا سیر ها رو فقط تمیز كنید ولی پوستش رو به هیچ عنوان نكنید و همون طور كامل توی قابلمه بریزیدو سركه بالزامیك و ۲تا۳ قاشق سس سویا رو روش بریزید و بذاریدش روی گاز و شكر رو هم اضافه كنید و بعد حرارت رو روشن كنید و ۱۰تا۱۵دقیه سیر رو بجوشونید ولی بیشتر نه!چون سیر له میشه. 
حالا سیر رو داخل ظرف تمیز بریزید و همون سركه ای كه باهاش جوشیده رو داخل ظرف بذارید تا كاملا بیاد روی سیر حتما سركه رو تست كنید و اگر شیرینی و شوریش كم بود اونو اندازه كنید.

حالا درب ظرف رو اول با یه نایلون ببندید و بعد با درش چفت كنید و ۴۰روز در جای تاریك قرارش بدید و به نظر من اگه دیگه خیلی میخواید باحال بشه زیر خاك قرارش بدین(به یاد یانگوم!^_^)چون قدیمی ها همیشه سركه رو خاك میكردند!بعد از ۴۰روز سیر ترشی ۷ساله شما آمادست!
 
نكاتی برای درست کردن سیر ترشی ۷ ساله
 
۱)این ترشی با سركه بالزامیك واقعا فوق العادست ولی اگر در اختیار نبود از سركه قرمز مخلوط با سركه خرما و عسل و سس سویا استفاده كنید.

۲)در صورت تمایل به جای شكر قهوه ای از عسل استفاده كنید ولی شكر قهوه ای خیلی بهتره!

۳)سس سویا همون نكته جادویی برای تهیه این ترشی هست ابدا اونو خذف نكنید چون باعث تخمیر و خوشمزه شدن ترشی میشه در واقع زمان تخمیر ۷ساله رو میكنه ۴۰روز! 

طرز تهیه انواع ترشی
 ،  انواع ترشی
 ،  درست کردن ترشی


طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی

آماده سازی: ۱۲ ساعت – مدت انتظار: ۳۰ دقیقه – مجموعاً: ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای تهیه ترشی مخلوط

گل کلم ۱عدد

هویج نیم کیلو

ساقه کرفس ۱دسته

سیب ترشی نیم کیلو

سرکه به میزان لازم

فلفل سبز تند ۴عدد

نمک به میزان لازم

ترخان به میزان لازم

گلپر ۱قاشق مرباخوری

پودر سیر ۱قاشق مرباخوری

پودر موسیر ۲قاشق مرباخوری

ادویه ترشی به میزان لازم

طرز تهیه ترشی مخلوط گل کلم

ابتدا گل کلم را گل کنید و خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا خشک شود.هویج را پس از شستن و پوست گرفتن حلقه ای خرد کنید. بقیه سبزیجات را نیز شسته و در صورت لزوم پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.

سبزیجات خرد شده را با هم مخلوط کنید و یک لایه از آن را داخل شیشه مناسب بریزید و روی آن ۱عدد فلفل تند قرار داده و ادویه بزنید و لابه بعد را نیز به همین ترتیب ادامه دهید تا انتها. وقتی مواد شما تمام شد روی آن سرکه بریزید و تا لبه ظرف پر کنید و روی لبه یک نایلون قرار داده و رویش را با درب ظرف چفت کنید و ۲تا۳هفته در جای مناسب و خشک قرار دهید تا آماده مصرف شود.

نکاتی برای درست کردن ترشی گل کلم مخلوط

۱)در صورت تمایل از سرکه سیب در این ترشی استفاده کنید.

۲)میتوانید یک عدد لبو هم به ترشب اضافه کنید تا رنگ آن قرمز شود.

۳)این ترشی اگر با سرکه بالزامیک تهیه شود بسیار خوشمزه تر میشود.

۴)طرز تهیه ادویه ترشی را در لینک زیر دنبال کنید



طرز تهیه ترشی لیته
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی


ترشی یکی از خوراکی های خوشمزه بوده که هم بصورت تنها و هم با غذا میل می شود . در این نوشته طرز تهیه ترشی لیته را برایتان قرار دادیم

مواد لازم برای درست کردن ترشی لیته

بادمجان : يک کيلو
سبزي معطر پاک کرده  : نيم کيلو

فلفل دلمه ي سبز :  يک عدد

فلفل دلمه ي قرمز : یک عدد

سير رنده شده : يک قاشق سوپ خوري

فلفل سبز : ۵۰ گرم

هويج :  ۳ عدد

کلم پيچ سفيد : ۲۵۰ گرم

سرکه : يک کيلو

ادويه ي ترشي : یک قاشق سوپ خوري

نعناي خشک : يک قاشق غذاخوري

پونه ي خشک : يک قاشق غذاخوري

زرد چوبه: يک قاشق مرباخوري

طرز تهيه ترشی لیته

– سبزي معطر شامل مرزه، ترخون، گشنيز، جعفري، نعنا و … می باشد که آنها را کاملاً خرد مي کنيم.

– بادمجان را همراه پوست با يک ليوان سرکه و يک ليوان آب مي پزيم. سپس در صافي مي ريزيم تا آب اضافي آن خارج شود.

– سير و بادمجان را با هم چرخ مي کنيم.

– کلم، هويج، فلفل دلمه اي سبز، فلفل دلمه اي قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سير اضافه مي کنيم. در صورتي که فلفل سبز مصرفي خيلي تند بود، مقدار آن را کمتر کنيد.

– سبزي معطر، ادويه ي ترشي، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ي خشک را ترکيب کرده و به مواد قبلي مي افزاييم.

– سرکه را به همه ي مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم مي زنيم. حالا ترشي آماده می باشد.


طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی


آماده سازی: ۵ دقیقه – مدت انتظار: ۱۵ دقیقه – مجموعاً: ۲۰ دقیقه

مواد اولیه برای تهیه ترشی بادمجان کبابی

بادمجان قلمی شیرین (نباید بادمجان ها تلخ باشه) ۱ کیلو

رب انار شیرین به میزان لازم

شکر ۱ قاشق غذا خوری

سرکه انگور به میزان لازم

ابتدا بادمجانها را روی ذغال کباب کرده به طوری که پوست آنها کاملا بسوزد تا راحت از بادمجان ها جدا شود،حالا بعد از جدا کردن پوست بادمجانها آنها را میشوریم تا تمیز شود و درون یک آبکش میگذاریم،بعد از اینکه آب آنها کاملأ رفت در ظرفی آنها را حسابی میکوبیم البته اگر دوست داشته باشید میتوانید به تکه های کوچک آنها را خرد کنید،بعد رب انار روی آنها میریزیم و هم میزنیم رب انار باید به اندازه ای اضافه شود که رنگ بادمجان ها با رب انار ها یکی شود،یعنی رب انارش زیاد باشد،بعد یک قاشق شکر و در مرحلهذی آخر حدود دو الی سه قاشق سرکه روی بامجانها میریزیم و هم میزنیم.

این ترشی خیلی خیلی خوشمزه می باشد و من مطمئنم خیلی زود تموم میشه! (اگه دوست داشتین میتونید یک عدد سیر خام رو درون بادمجانها با رنده ریز رنده کنید)اونم خیلی خوب میشه


طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی


مواد اولیه بر ای درست کردن ترشی کلم قرمز :

کلم قرمز به میزان لازم

سرکه به میزان لازم

هویج به میزان لازم

بادمجان  به میزان لازم

ادویه ترشی به میزان لازم

تره به میزان لازم

نمک به میزان لازم

فلفل دلمه ای رنگی به میزان لازم

فلفل تند به میزان لازم


 

برگای کلم رو به ارامی جدا کرده و داخل اب جوشی که یکم نمک و سرکه ریخته ایم میجوشانیم تا نرم شوند. مواد داخل ،،،،فلفل دلمه ای رنگی ،فلفل تند ،برگ کلم ،هویج،و بادمجان ،همه رو خیلی ریز خرد میکنیم و کمی ادویه ترشی و نمک و سرکه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم مواد داخل برگ کلم میریزیم و مثل دلمه می پیچیم. برا بستن سبزی تره رو یک دقیقه داخل اب جوش میزاریم تا شکنندگیش از بین بره ،بعد مثل روبان میپیچیم دور دلمه هامون. برا تزیین هویج و برگ کلم سفید رو با قالب گل مینا قالب زدم

بادمجون ها رو با یکم اب نمک و سرکه جوشوندم و چرخ کردم و داخل مواد ترشی ریختم و در اخر سرکه سفید رو رو ترشی میریزیم



طرز تهیه ترشی آلبالو
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی

مواد اولیه برای درست کردن ترشی آلبالو

نمک به مقدار لازم

سرکه به مقدار لازم

آلبالو ۱ کیلو گرم

شکر (اختیاری) ۲-۱ ق غ

طرز تهیه ترشی آلبالو

ابتدا آلبالوها را شسته و در شیشه بریزید، سپس آب و نمک را جوشانده و اجازه دهید سرد شود، وقتی آب و نمک سرد شد، شیشه را با آب نمک و سرکه پر نمایید. نصف شیشه باید از سرکه و مابقی آن با آب نمک جوشیده پر شود.

چند نکته برای تهیه ترشی آلبالو:

بعد از چند روز ترشی آلبالو را بچشید تا از مقدار نمک آن مطمئن شوید. سرکه سفید برای ترشی آلبالو مناسب تر می باشد.
ترشی آلبالو باید در یخچال نگهداری شود، با این روش حتی تا یک سال هم می توانید ترشی را نگه دارید بدون اینکه لیز و شل شود.

وقتی آلبالوهای آن تمام شد، آب ترشی آلبالو را بیرون نریزد، برای تهیه سس سالاد از آن استفاده کنید، سس شما صورتی خوشرنگ میشود وجایگزین خوبی برای آبلیمو می باشد.

اگر تنها از سرکه استفاده شود، باعث ترش شدن بیش از حد ترشی آلبالو شده و مزه آلبالو گم میشود.

برای ملس شدن میتونید چند قاشق شکر هم اضافه کنید بنظر خودم خیلی بهتر میشه :)

با سرکه قرمز و سیب هم میتونید درست کنید .

همه موارد گفته شده بستگی به ذائقه خودتون داره که با امتحان روش های مختلف دستتون میاد


طرز تهیه ترشی لیمو شیرین
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی


آماده سازی: ۱۵ دقیقه – مدت انتظار: ۳۰ دقیقه – مجموعاً: ۴۵ دقیقه

مواد اولیه برای تهیه ترشی لیمو

لیمو شیرین ۷ عدد ( حدود ۳۰۰ گرم)

آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

نمک ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری

شکر زرد ۳/۴ پیمانه

پودر فلفل چیلی ۲ قاشق چایخوری

یه ترشی سریع و ساده از لیموشیرین که در مقایسه با دستور پخت سنتی اون که ۲۰ روز طول میکشه، در عرض چند دقیقه درست میشه. همه لیموها در زودپز پخته شده و بعدش آب این پخت دور ریخته نمیشه تا به حل شدن شکر در مرحله بعدی کمک کنه. میتونین از شکر کریستالی ریز یا شکر کاستور استفاده کنین تا سریعتر حل بشه. وقتی ترشی آماده شد، پوست لیمو کمی طعم تلخی به ترشی میده که این تلخی بعد از یک روز که ترشی جا افتاد از بین میره. این ترشی رو میتونین برای بیشتر از سه ماه در یخچال نگهداری کنین.

یه زودپز برداشته و ۴ فنجان آب داخلش بریزین و لیموها رو اضافه کنین. اجازه بدین زودپز ۵ سوت بزنه تا لیموها بپزن و پوستشون نرم بشه، طوری که وقتی با انگشت فشار میدین فرو بره. بعد آبکشی کرده و کنار بذارین تا سرد بشن. لیموها رو به چهار قسمت بریده و در یه کاسه بزرگ بریزین. آبی که توی زودپز بود رو به همراه آبلیمو اضافه کرده و خوب مخلوط کنین. زردچوبه و نمک رو هم به لیموها اضافه کرده و برای ۱۰ دقیقه کنار بذارین.

به آرامی شکر زرد رو بهش اضافه کنین و به طور مداوم هم بزنین تا شکر به خوبی حل بشه. کل این روند حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان می بره.پودر چیلی رو هم اضافه کرده و خوب مخلوط کنین. حالا ترشی رو در یه بطری شیشه ای تمیز ریخته و برای یک روز کنار بذارین. روز بعد ترشی آماده میل کردن می باشد.

این ترشی رو میتونین برای بیشتر از سه ماه در یخچال نگهش دارین.



طرز تهیه ترشی پیاز
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی


آماده سازی: ۱ ساعت  – مدت انتظار: ۱۵ دقیقه – مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه

مواد اولیه برای تهیه ترشی پیاز

برای ۸ نفر

پیاز قرمز (نصف شده و باریک حلقه شده) ۲ عدد متوسط

چوب دارچین ۲ عدد

میخک (درسته) ۶ عدد

دانه فلفل قرمز (له شده) کمی

سرکه سیب ۱ فنجان – ۲۴۰ میلی لیتر

آب لیمو (تازه) نصف فنجان – ۱۲۰ میلی لیتر

شکر ۱/۴ تا ۱/۲ فنجان – ۵۰ تا ۱۰۰ گرم

نمک ۱ قاشق سوپخوری

این پیاز ترشی ها تند و تیز و شیرین هستند و طعم اسیدی سر حال آورنده ای دارند. ما از ترکیب آب لیمو و سرکه ی سیب استفاده می کنیم. شما می توانید تنها از یک ماده ی اسیدی استفاده کنید اما ما متوجه شده ایم ترکیب این دو طعم دلپذیرتری دارد. در اضافه کردن ادویه ها و طعم دهنده ها دستتان آزاد می باشد. ما از چوب دارچین، میخک و دانه فلفل قرمز استفاده می کنیم. شما می توانید اصلاً از هیچ کدام استفاده نکنید یا از مواد زیر ترکیب دلخواه را انتخاب کنید: چوب دارچین، میخک درسته، دانه فلفل له شده، سیر درسته، بادیان، برگ بو، دانه خردل؛ زنجبیل تازه ورقه شده، تخم رازیانه، تخم گشنیز یا تخم زیره.

آنچه باید در مورد ترشی پیاز بدانید:

با مواد این دستور آشپزی ۳ فنجان ترشی درست می شود که مقدار زیادی می باشد. ما از این ترشی در کنار همه چیز استفاده می کنیم برای همین مقدار زیادی درست می کنیم. شما می توانید مقدار مواد را نصف کنید.

طرز تهیه ترشی پیاز

۱٫ پیاز حلقه شده را داخل یک کاسه ی متوسط بریزید. آنقدر آب جوش روی آنها بریزید که کاملاً روی آنها را بپوشاند. تا ۱۰ بشمارید سپس آبکش کنید. پیاز ها را در بطری شیشه ای یا یک کاسه بریزید.

۲٫ دارچین، میخک و دانه فلفل قرمز را در یک روغن دان کوچک روی حرارت متوسط ۳ تا ۵ دقیقه بو بدهید تا عطر آنها بلند شود.

۳٫ سرکه، آب لیمو، ۱/۴ فنجان شکر و نمک را اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید آرام به جوش بیاید سپس ۱ تا ۲ دقیقه تا زمانی که شکر و نمک حل شوند بپزید. شیرینی آن را بچشید و در صورت لزوم شکر اضافه کنید. مخلوط را روی پیاز ها بریزید.

۴٫ بگذارید آنقدر در دمای اتاق بمانند که خنک شوند سپس می توانید تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید.


طرز تهیه ترشی انار و لبو
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی

مواد اولیه برای درست کردن ترشی انار و لبو

لبو ۲۵۰ گرم

آب انار ۱ لیوان

انار نیم کیلو

نبات ۱ شاخه

نمک ۲ قاش سوپ خوری

سرکه سفید ۱ لیوان

آب لبو ۱لیوان

تخم گشنیز ۱قاش چای خوری

گلپر ۱قاشق چای خوری

ابتدا انار ها را دونه کرده و لابه لاش نمک ریخته و ۵ ساعت کنار می گذاریم این کار باعث می شه ترشی کپک نزنه. چغندر را حتما پوست می گیریم و داخل قابلمه جداگانه با آب که کاملا روش رو گرفته و یک شاخه نبات به مدت ۲ ساعت می گذاریم بپزدوقتی کاملا پخته شد آن را رنده کرده . آب انار وآب لبو و سرکه را در یک ظرف جداگانه روی حرارت قرار می دهیم تا به مدت ۳ دقیقه بجوشد سپس می گذاریم سر د شود . ادویه را جداگانه در ماهیتابه تفت می دهیم .

سپس اناری که گذاشتم با نمک را با لبوی پخته سرد مخلوط کرده و ادویه ها را اضافه می کنیم سپس اب انار و لبو سرکه جوشیده و سرد شده را اضافه می کنیم و ۲ ساعتی در محیط بیرون گذاشته و سپس در ظرف ریخته و در یخچال نگه می داریم و بعد از یک هفته قابل استفاده می باشد


طرز تهیه ترشی لبو و ترب
طرز تهیه انواع ترشی انواع ترشی درست کردن ترشی

آماده سازی: ۲ ساعت  – مدت انتظار: ۳۰ دقیقه – مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه برای تهیه ترشی لبو و ترب

لبو (بزرگ) ۴عدد

ترب سفید (بزرگ) ۲عدد

نمك ۴قاشق چایخوری

سركه سیب به میزان لازم

ادویه ترشی به میزان لازم


طرز تهیه ترشی لبو و انار :

ابتدا لبو را شسته و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد كنید.ترب را هم شسته و پوست بگیرید و به همین شكل خرد كنید. لبو و ترب را داخل مخلوط كن یا میكسر ریخته و خوب یكدست كنید. شیشه تمیزی را آماده كرده و یك لایه از مواد تهیه شده بریزید و روی انها مقداری ادویه ترشی و مقداری نمك بریزید و باز مخلوط لبو ترب را اضافه كنید و به همین شكل تا انتها ادامه دهید.

سركه سیب را روی مواد بریزید تا كاملا سطح آنها را بپوشاند.درب ظرف را خوب چفت كنید و آن را به مدت ۴۸ساعت داخل یخچال قرار داده و بعد برای مصرف آماده كنید.

نكات برای تهیه ترشی انار و لبو

۱)بهتر می باشد یك قاشق سس سویا هم به ترشی اضافه كنید تا خوشمزه تر شود

۲)اگر سركه سیب نداشتید از سركه معمولی استفاده كنید و ۱قاشق شكر به آن اضافه كنید

۳)توجه داشته باشید زیاد از حد سرکه نریزید ، مقداری سرکه اضافه کنید و اگر مواد خوب مخلوط نشدند مجدد مقدار دیگری اضافه کنید.

۴)در صورت تمایل مقداری سبزی معطر تازه هم به ترشی اضافه کنید.

۵)طرز تهیه ادویه ترشی را در لینك زیر دنبال كنید.

طرز تهیه انواع ترشی و روش درست کردن انواع ترشی در خانه

منبع : پورتال یک

لطفا نظر خود را درباره طرز تهیه انواع ترشی و روش درست کردن انواع ترشی در خانه با ما در میان بگذارید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *