نمک های گوناگون و خاصیت های هر کدام
وبسایت تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه نمک های گوناگون و خاصیت های هر کدام را ببینید.
انواع نمک را می شناسید از خواص مختلف آنان خبر دارید و می دانید هر یک چه خواصی دارند و ه کابردهایی برای ما می توانند داشته باشند بیشترین نمک مصرفی ما نمک یددار و تصفیه شده هست
نمکهای دریایی و سایر نمکهایی که علاوه بر کلرید سدیم حاوی مواد اضافی هم هستند (finishing salts)، محبوبیت زیادی در میان آشپزها و غذادوستان پیدا کردهاند و از آنها برای افزودن رایحه و رنگ به غذاها استفاده میشود.
این نمکها نسبت به نمک خوراکی استاندارد پیچیدگی بیشتری دارند. نمک معمولی فراوریشده هست تا سایر مواد معدنی و ناخالصیهای بیضرر از آن جدا شوند، و به همین علت رنگ درخشان سفیدی و قوام یکنواختی دارند.
بسیاری از تولیدکنندگان نمکهای حاوی مواد اضافی مانند نمکهای دریایی مدعی هستند که محصولاتشان به علت طبیعیتر بودن و کمتر تصفیه شدن سالمترند. همچنین به این نوع نمکها به خاطر داشتن مجموعهای از مواد معدنی نادر ضروری امتیاز داده میشود.
حتی برخی از تولیدکنندگان نمکهای دریایی مدعی هستند که محصولاتشان ازجمله باعث سمزدایی از بدن، متعادل کردن اسیدیته بدن، تقویت گردش خون، تقویت سلامت گوارشی، وارد کردن مواد آنتیاکسیدان به بدن میشوند.
اما شاهدی علمی در تأیید این ادعاهای مبالغهآمیز درباره نمکهای دریایی وجود ندارد. از دیدگاه بهداشتی، نمک نمک هست، و مصرف بیشازحد آن میتواند خطر دچار شدن به فشارخون بالا و سایر مشکلات بهداشتی ناشی از آن را بیفزاید.
همچنین نمک خوراکی منبع خوبی برای مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم نیست. مقادیر اندک این مواد معدنی در نمک خوراکی نمیتواند نیازهای بدن به آنها را برطرف کند. اتکا به نمک خوراکی بهعنوان منبع مواد معدنی مانند این هست که بخواهید با میل کردن پاستای سفید میزان دریافت فیبرهای خوراکی را افزایش دهید یا با میل کردن عسل مقدار بیشتر منیزیم و آهن به رژیم غذاییتان وارد کنید- این شیوه نه کارآمد هست نه به سلامت شما کمک میکند.
نمک تصفیهشده و نمک تصفیهنشده؟
تبلیغ نمکهای مانند نمکهای دریایی بهعنوان نمکهای طبیعی و بهاصطلاح تصفیه نشده درواقع سوءاستفادهای از توصیه کلی به مصرف مواد غذایی فراوریشده مانند غلات فراوری نشده (برای دریافت فیبر بیشتر) هست.
مسئله این هست که مسئله تصفیهشده یا تصفیه نشده درباره نمک اهمیتی ندارد، چراکه نمک اصولا منبعی برای مواد مغذی (بهجز سدیم و کلراید) نیست تا شکل تصفیه نشده آن سودمندی بیشتری داشته باشد.
از طرف دیگر این مبالغه کردن درباره سودمندی نمکهای تصفیه نشده، باعث میشود تمرکز از موضوعی که واقعاً اهمیت دارد، یعنی کمتر میل کردن نمک، به موضوعی بیاهمیت جلب شود. بااینکه درباره میزان دقیق مطلوب دریافت روزانه نمک میان کارشناسان اختلافنظر وجود دارد، شکی نیست که رژیم کنونی غذایی ما دارای مقادیر بیشازحدی نمک هست.
از طرف دیگر نمکهای دریایی که به شکل نمکهایی که به شکل بلورههای یا پرکهای بزرگ عرضه میشوند، با احتمال بیشتری ممکن هست باعث شوند شما نمک بیشتری بخورید، زیرا گرچه دانههایشان فشرده نیستند و کمتراکم به نظر میرسند، درنهایت میزان بیشتری سدیم وارد غذا خواهند کرد.
درنهایت جدا از آنکه چه نوع نمکی مصرف میکنید، نمکهای معمول یا نمکهای دریایی یا سایر انواع نمک- موضوع مهم مصرف محتاطانه آنهاست تا از مصرف بیشازحد نمک جلوگیری شود.
تفاوت در میزان ید
یک تفاوت عمده میان نمکهای معمول خوراکی و نمکهای خاص مانند نمکهای دریایی در محتوای ید آنهاست. نمکهای معمولی خوراکی اصولاً به طور عامدانه با ید – ماده معدنی که برای کارکرد طبیعی تیروئید لازم هست، غنیسازی میشوند، بهطوریکه یکچهارم قاشق چایخوری از آنها حدود ۵۰ درصد نیاز روزانه بزرگسالان به ید یعنی ۱۵۰ میکروگرم ید را فراهم میکند.
اما نمکهای خاص مانند نمکهای دریایی غنیشده نیستند و بنابراین یدی به بدن نمیرسانند. همچنین اغلب نمکی در غذاهای فراوریشده وجود دارند، دارای ید افزودهشده نیستند.
البته نمک غنیشده با ید تنها منبع دریافتید نیست. ماهی و صدفهای خوراکی، فراوردههای لبنی، نان و سایر فراوردههای غلات و تخممرغ نیز به بدن ید میرسانند. اما برخی از گروههای جمعیتی هستند که بهخصوص در خطر کمبود دریافت ید هستند. بانوان باردار و شیرده نیاز به دریافت میزان بیشترید دارند (به ترتیب ۲۲۰ تا ۲۹۰ میکروگرم در روز)، بنابراین ممکن هست دچار کمبود ید شوند.
ید برای رشد نوزاد و تکامل مغز و تواناییهای شناختی او ضروری هست، بنابراین دریافت کافی آن بسیار مهم هست. انجمن تیروئید آمریکا به بانوان باردار، شیرده یا زنانی که قصد باردارشدن دارند، توصیه میکند که مولتیویتامینی مصرف کنند که ازجمله حاوی ۱۵۰ میکروگرم ید به شکل “یدید پتاسیم”(Potassium Iodide) باشد.
اگر در حال حاضر از این مکملهای ویتامینی مصرف میکنید، برچسب آنها را بررسی کنید تا مطمئن شوید حاوی ید هم باشند، چراکه برخی از فرمولاسیونهای مولتیویتامین دارای ید نیستند.
یک گروه دیگر در معرض خطر، افراد مطلقاً گیاهخوار هستند که میزانهای کمتر ید در مقایسه گیاهخواران نسبی و همهچیزخواران دارند، زیرا بسیاری از غنیترین منابع ید منشأ حیوانی دارند.
یک منبع گیاهی خوب برای ید جلبک دریایی هست که میتوان به اشکال متفاوت مثلاً بهصورت سالاد آن را مصرف کرد. جلبک دریایی میتواند حاوی غلظتهای بالای ید باشد، اما میزان ید انواع متفاوت آن یکسان نیست، و لازم هست جلبک دریایی را بهطور مداوم و چند بار در روز بخورید تا به منبع مهم ید در رژیم غذاییتان بدل شود. توجه داشته باشید مصرف بیشازحد جلبک دریایی هم ممکن هست مقدار بیشازحد زیادی ید وارد بدن کند و باید دراینباره احتیاط به خرج دهید.
متأسفانه راه قابلاعتمادی برای ارزیابی میزان ید در بدن فرد وجد ندارد، بنابراین اگر دراینباره نگران هستید با یک پزشک مطلع یا یک کارشناس تغذیه باصلاحیت مشورت کنید تا معلوم شود آیا مصرف مکمل ید برای شما مفید هست یا نه.
برای افرادی که دریافت ید آنان از رژیم غذایی کم هست، استفاده از نمک غنیشده با ید، بهجای سایر انواع نمک، در پختوپز ایده خوبی هست، اما نباید به این دلیل در مصرف نمک افراط کنید.
منبع:EveryDay Health
نمک های گوناگون و خاصیت های هر کدام
منبع : وبسایت دکتر سلام
لطفا نظر خود را درباره نمک های گوناگون و خاصیت های هر کدام با ما در میان بگذارید.
بدون دیدگاه