بیماری های شایع مقاربتی

سلامت

بیماری های شایع مقاربتی

سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه بیماری های شایع مقاربتی را ببینید.

بیماریهای مقاربتی یا (Sexually Transmitted Diseases) STDs، که همچنینSexually Transmitted Infection (STI) نیز نامیده می شوند، به عفونت یا بیماریهایی گفته می شوند که از فردی به فرد دیگر طی فعالیت جنسی انتقال می‌یابند، اگرچه برخی ازآنها ممکن است از طریق تماس با مایعات بدن یک فرد آلوده نیز منتقل شوند. سالیانه بیش از بیست نوعSTD ، میلیون ها مرد و زن را آلوده می کنند. این بیماری ها می توانند توسط ویروس ها، باکتری ها یا انگل ها ایجاد شوند.
تمام افراد مبتلا به STI باید احتیاط لازم را برای جلوگیری از انتقال عفونت خود به دیگران (مانند استفاده از کاندوم در حین نزدیکی) انجام دهند وحتما شریک جنسی خود را از وجود بیماری آگاه کنند، تا او نیز مورد بررسی قرار گیرد.

بیماریهای شایع مقاربتی ویروسی

 ۱٫ عفونت های کلامیدیا 

 رابطه جنسی بدون کاندوم و رابطه جنسی دهانی بدون محافظ، از راه های اصلی انتقال عفونت کلامیدیا است. انتقال این بیماری نیاز به برقراری رابطه کامل ندارد، بلکه تنها تماس با قسمت تناسلی می تواند موجب انتقال باکتری شود. به علاوه یکی از راه انتقال این عفونت باکتریایی از زایمان است، یعنی نوزاد می تواند با عبور از مجرای زایمان مادر بیمار این عارضه را دریافت کند. به همین دلیل لازم است مادران قبل از زایمان آزمایش های مربوط به بیماری باکتریایی کلامیدیا را انجام دهند. همچنین عفونت کلامیدیا در چشم می تواند از طریق تماس دهانی یا تناسلی با چشم رخ دهد، البته این عفونت شایع نیست.

علائم کلامیدیا در مردان

اغلب مردان پس از ابتلا به این بیماری هیچ نشانه ای را تجربه نمی کنند.

اما دسته ای دیگری علائمی دارند که معمولاً ظهور آنها بین ۱ تا ۳ هفته زمان نیاز دارد. برخی از شایع ترین نشانه های کلامیدیا در مردان عبارتند از:

  1. احساس سوزش در هنگام ادرار کردن
  2. ترشحات زرد یا سبز از آلت تناسلی
  3. درد شکم و کمر
  4. درد بیضه ها

همچنین ممکن است این بیماری عفونی در حنجره ایجاد شود. در این مورد، علائم اصلی شامل ترشحات، درد و خونریزی از این قسمت است. برقراری رابطه جنسی دهانی با کسی که این عفونت را دارد، خطر ابتلا به کلامیدیا در گلو را افزایش می دهد. که در این صورت علائمی مانند گلودرد، سرفه یا تب ظاهر می شود.

علائم کلامیدیا در بانوان

کلامیدیا به عنوان “عفونت خاموش” شناخته می شود زیرا در اغلب موارد افراد مبتلا به کلامیدیا ممکن است علائمی را تجربه نکنند. اگر زنی مبتلا به این بیماری شود، ممکن است چندین هفته به طول بیانجامد تا علائم بیماری ظاهر شوند. برخی از شایع ترین نشانه های این بیماری در بانوان عبارتند از:

  1. درد به هنگام مقاربت جنسی
  2. ترشح از واژن
  3. احساس سوزش در هنگام ادرار کردن
  4. درد شکم و کمر
  5. التهاب دهانه رحم (سرویکیت)
  6. خونریزی بین دوره ها

جلوگیری از کلامیدیا

مطمئن ترین راه برای جلوگیری از این عفونت ، استفاده از کاندوم در طی مقاربت جنسی است.

همچنین برای برقراری رابطه جنسی سالم رعایت نکات نیز توصیه می شود:

  • پرهیز از رابطه جنسی با افراد متعدد
  • انجام تست این بیماری ها در فاصله زمانی منظم
  • اجتناب از رابطه جنسی دهانی بدون محافظ
  • برقراری رابطه جنسی ایمن.

۲٫ واژینیت (التهاب واژن)

واژینیت چیست؟

واژینیت(vaginitis) عبارت‌است‌ از التهاب واژن (مهبل) که حدوداً یک سوم بانوان در طول زندگی خود گهگاه به علائم آن دچار می‌شوند. بانوان در هر سنی ممکن‌است به واژینیت مبتلا شوند ولی بیشتر از همه در سن باروری شایع می‌باشد.
 
چه چیز باعث واژینیت می‌شود؟

تغییر در تعادل باکتری‌ها و مخمرهایی که به‌طورطبیعی در محیط واژن زندگی می‌کنند، می‌تواند باعث ایجاد واژینیت گردد. عواملی که موجب برهم‌ زدن این تعادل می‌شوند عبارتنداز:

استفاده از آنتی‌بیوتیک

تغییرات هورمونی (بارداری، شیردهی، یائسگی)، کاهش استروژن در محیط واژن در زمان یائسگی می توانند تعادل بین لاکتوباسیل ها و سایر میکروارگانیسم ها را به هم زده و زمینه ایجاد واژینیت شود.

بیماری های شایع مقاربتی

استفاده از قرص های ضدبارداری (احتمالأ)

استفاده از دوش واژینال

استفاده از مواد اسپرم‌کش

آمیزش جنسی

عفونت

 

متداول ترین انواع واژینیت چیست؟

متداول ترین انواع واژینیت عبارتند از:

  • واژینیت کاندیدا یا مخمر(قارچی)
  • واژینوز باکتریال
  • واژینیت تریکومونیازیس
  • واژینیت کلامیدیا یا سوزاک
  • واژینیت ویروسی
  • واژینیت غیر عفونی
  • واژینیت آتروفیک

هر یک از این عفونت‌های واژن می‌توانند علائم متفاوتی داشته باشند یا به هیچ وجه علائمی نداشته باشند. در حقیقت، تشخیص حتی برای یک پزشک بالینی باتجربه می‌تواند مشکل باشد. گاهی اوقات ممکن است، بیش از یک نوع واژنیت همزمان وجود داشته باشد.

بیماری های شایع مقاربتی

۳٫ سرویسیت یا التهاب دهانه رحم

سرویسیت، التهاب دهانه رحم یا عفونت دهانه رحم است. سرویسیت ممکن است دارای علت عفونی یا غیر عفونی بوده و حاد یا مزمن باشد. سرویسیت حاد اغلب به دلیل ابتلا به انواع عفونت (به عنوان مثال، کلامیدیا و سوزاک) ایجاد می گردد، گرچه در اغلب موارد، عفونت خاصی قابل تشخیص نیست. سرویسیت مزمن معمولاً منبع غیر عفونی دارد.

التهاب دهانه رحم عارضه ای بسیار شایع است که ممکن است در اثر عوامل مختلفی از جمله عفونت، تحریکات شیمیایی یا جسمی و آلرژی ایجاد شود. بافت تحریک شده یا عفونی ممکن است قرمز، متورم، مخاطی و چرکی شود. همچنین ممکن است هنگام لمس، خونریزی کرده و باعث خونریزی واژن شود. 

تشخیص سرویسیت

التهاب دهانه رحم دارای دو نوع سرویسیت حاد و سرویسیت مزمن است. سرویسیت حاد در اثر ابتلا به یک عفونت باکتریایی یا ویروسی ایجاد شده و دارای علائم مشخص آن عفونت است. سرویسیت مزمن یک عفونت طولانی مدت است که ممکن است حتی علامتی نداشته باشد. سرویسیت مزمن معمولاً منبع غیر عفونی دارد. در خانم هایی که مبتلا به این نوع سرویسیت هستند، مخاط دهانه رحم کمی خونی است و ممکن است زخم دهانه رحم نیز ایجاد شود. بانوان مبتلا به سرویسیت مزمن ممکن است به درمان با آنتی بیوتیک ها پاسخگو نباشند.

بیماری های شایع مقاربتی

در صورت موثر نبودن روش های درمان در این افراد، به عنوان آخرین راه حل، روش های کرایو (فریز زخم دهانه رحم)، الکتروکوتر، لیزر یا برداشتن لوپ کم عمق می توانند باعث کاهش ترشحات مداوم مخاط گردند. البته ضروری است که قبل از انجام هرگونه درمان مانند فریز زخم دهانه رحم، احتمال بدخیمی آن از طریق بیوپسی رد شود.

تشخیص سرویسیت حاد، بر اساس دیدن پزشک و وجود ترشحات یا مخاط دهانه رحم و یا خونریزی دهانه رحم (بدلیل وجود زخم دهانه رحم) انجام می گیرد. اگر پزشک مشکوک به سرویسیت باشد، ممکن است معاینه واژینال انجام دهد. همچنین پزشک اقدام به جمع آوری ترشحات واژن یا دهانه رحم می کند یا با تحریک دهانه رحم وجود خونریزی آسان را بررسی می کند. یافته های معمول در هنگام معاینه واژینال عبارتند از:

خونریزی واژن هنگام لمس دهانه رحم با یک پنبه یا سواپ که ممکن است بدلیل وجود زخم دهانه رحم باشد؛ 

• وجود ترشح چرکی یا مخاطی بر روی دهانه رحم.

دکتر زینب السادات حسینی، مامایی،زایمان،بارداری

بیماری های شایع مقاربتی

mamygol_ir

بیماری های شایع مقاربتی

۷۷۲۲۴۸۵۰

بیماری های شایع مقاربتی

آدرس: بزرگراه سردارسلیمانی بعدازمیدان رسالت- تقاطع آیت (چهارراه سرسبز)-جنب بانک صادرات- ساختمان پزشکان سرسبز- پلاک۶۴۶طبقه هم کف واحد۳

 

 

۴٫ تبخال تناسلی

تبخال تناسلی توسط ویروس هرپس سیمپلکس ۲ (HSV2) ایجاد می شود که از روزنه کوچکی روی پوست، وارد بدن یا غشای مخاطی می گردد و بسیار مسری است. علائم ونشانه های تبخال تناسلی شامل برآمدگی های کوچک، قرمزو آبدار، تاول یا زخم های باز است. در خانم ها، زخم ها می توانند در قسمت تناسلی خارجی، داخل واژن، باسن، مقعد یا دهانه رحم ایجاد شوند. در مردان این زخم ها روی آلت تناسلی، کیسه بیضه، باسن، مقعد وران ها یا داخل مجرای ادراری ایجاد می شوند. این زخم ها دفع ادراررا با درد همراه می کنند. در طول مرحله اول ممکن است علائم و نشانه هایی شبیه آنفولانزا مانند سردرد، درد های عضلانی و تب به همراه تورم غدد لنفاوی در قسمت کشاله ران ایجاد شود. در برخی موارد ممکن است حتی وقتی زخمی وجود ندارد نیز عفونت فعال و مسری باشد.
این ویروس‌ها، سلول‌های عصبی را آلوده می‌ کنند و ممکن است به ‌طورمخفی در انتهای سلول‌های عصبی به حالت خفته درآیند و گاهی بر اثر تحریکاتی مانند فشارهای عصبی و استرس، ویروس بیدا می شود. ویروس سپس از طریق بدنه بلند سلولهای عصبی به پوست برمی‌گردد و در آنجا تکثیر می شود و ایجاد تبخال می‌کند. هیچ درمانی برای تبخال وجود ندارد، فقط با برخی داروها می توان آنرا کنترل نمود. بنابراین بیمار در طول زندگی خود به طور دوره ای از شیوع این زخم ها رنج خواهد برد.

۵٫ زگیل ‌تناسلی

بیماری های شایع مقاربتی

زگیل تناسلی (Genital Wart) توسط ویروسی به اسم پاپیلوما ویروس (HPV) منتقل می‌شود. عفونت با HPV یکی از شایع ترین عفونت های مقاربتی است. ویروس از طریق یک شخص به دیگری از طریق رابطه جنسی یا پوست منتقل می شود. زگیل‌های تناسلی ابتدا کوچک، سفت و بدون درد هستند و ممکن است در قسمت واژن یا آلت مرد یا در اطراف مقعد بوجود آیند. اگر در مراحل اولیه درمان نشوند، ممکن است بزرگ شوند و نمایی شبیه گل‌کلم و گوشتی بوجود آورند.
برخی عفونت های HPV ممکن است منجر به سرطان هایی از جمله سرطان دهان، سرطان گردن رحم، سرطان آلت تناسلی مردان و سرطان معقد شوند. این ضایعات ممکن است با یک پماد که روی ضایعه مالیده می‌شود، درمان شوند. سایر درمانها از جمله فریز‌کردن توسط پزشک انجام می‌گردد. برای برداشتن زگیل‌های بزرگ، گاهی نیاز به جراحی است.

اگر قصد درمان بیماری های مقاربتی را دارید، می‌توانید با مراجعه به دکتر زینب السادات حسینی، در زمینه بیماری های مقاربتی آشنا شوید و از ایشان مشاوره بگیرید.

بیماری های شایع مقاربتی

منبع : نی نی بان

لطفا نظر خود را درباره بیماری های شایع مقاربتی با ما در میان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت
۷ پیشنهاد برای بهتر کار کردن از خانه

۷ پیشنهاد برای بهتر کار کردن از خانه سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه ۷ پیشنهاد برای بهتر کار کردن از خانه را ببینید. کار کردن از خانه، در تمام روز و هر روز، ممکن است برای برخی‌ها ترسناک به نظر برسد. اما ایده‌ی اینکه بتوانید از هر …

سلامت
با مغذی ترین قسمت مرغ، سنگدان، آشنا شوید

با مغذی ترین قسمت مرغ، سنگدان، آشنا شوید سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه با مغذی ترین قسمت مرغ، سنگدان، آشنا شوید را ببینید. زمانی که به نوش جان کردن مرغ خوش‌مزه فکر می کنید، به احتمال زیاد سینه، ران، بال و یا پاها را تجسم می کنید، …

سلامت
پاکسازی و شفاف‌سازی پوست صورت با روغن خراطین

پاکسازی و شفاف‌سازی پوست صورت با روغن خراطین سایت تفریحی پورتال یک :: لطفا در ادامه پاکسازی و شفاف‌سازی پوست صورت با روغن خراطین را ببینید. سلامت و زیبایی پوست همیشه از اولویت‌‌های مهم در زندگی بوده است و داشتن پوستی زیبا و سالم نیازمند توجه و مراقبت از آن …

خرید کامپیوتر,خرید سخت افزار,خرید رم,خرید کارت گرافیک,خرید مانیتور,رم 8 گیگ DDR3,رم 8 گیگ DDR4,ثبت نام لاتاری آمریکا