تغذیه برای مقابله با میگرن

تغذیه برای مقابله با میگرن

سایت تفریحی پورتال ۱ :: لطفا در ادامه تغذیه برای مقابله با میگرن را ببینید.

تغذیه برای مقابله با میگرن

برخی موادغذایی در تشدید میگرن تاثیرات فراوانی خواهند گذاشت و مبتلایان به این بیماری باید از مصرف آن ها پرهیز کنند تا باعث پیشرفت این بیماری در بدنشان نشوند. سبزیجات، میوه ها، لبنیات، سوپ ها و سایر مواد غذایی مجاز و غیرمجاز برای مبتلایان به میگرن در این بخش به شما معرفی خواهند شد.

در اینجا به طور فهرست‌وار به برخی مواد غذایی كه ممكن است سبب ایجاد و یا تشدید سردردها، به‌ویژه میگرن شوند، اشاره می‌‌كنیم:

سبزیجات غیرمجاز: فلفل قرمز و یا فلفل سبز تند، انواع ترشی، انواع زیتون، انواع لوبیا (لوبیای سفید، لوبیا چیتی، لوبیا سبز، باقالی).

سبزیجات مجاز: جز سبزیجات اسم‌برده، از سایر سبزیجات می‌توان استفاده کرد؛ اما مصرف گوجه‌فرنگی و پیاز را به نصف فنجان در روز محدود کنید.

میوه‌های غیرمجاز: انواع میوه‌های خشك‌شده كه دارای مواد نگهدارنده هستند (كشمش، خرما، قیسی، انجیر)، آوكادو، خربزه، آلو قرمز و مركبات (پرتقال، لیمو شیرین، لیموترش).

میوه‌های مجاز: جز موارد بالا، سایر میوه‌ها را اعم از تازه، منجمد، كمپوت‌شده و همچنین آب‌میوه‌ها را می‌توان مصرف نمود؛ اما مصرف مركبات مانند: پرتقال، نارنگی، لیموترش، گریپ فروت و همچنین آناناس بهتر است به نصف فنجان در روز محدود شود. نوش جان کردن موز را هم به نصف فنجان در روز محدود كنید. میوه‌های ارگانیك و خشك‌شده را كه بدون مواد نگهدارنده می‌باشند نیز می‌توان مصرف كرد.

انواع نان‌های غیرمجاز: هر نوع نان و كیك و یا به طور كلی خمیرهایی كه تازه از فر یا تنور بیرون آورده می‌شوند؛ به طور مثال: نان‌های حجیم و یا فانتزی، انواع بیسكوئیت، چوب‌شور، خمیر پیتزا.

نان‌های مجاز: نان‌هایی كه از زمان پخت آنها مدت زیادی گذشته و دیگر تازه نیستند؛ مانند: نان لواش، نان سبوسدار، نان فرانسوی و همچنین نان‌هایی كه در منزل پخته می‌شوند و به طور كلی نان‌هایی كه دیگر داغ نیستند و سرد شده‌اند (البته گرم كردن مجدد آنها مانعی ندارد). البته دقت كنید این نان‌ها دارای موادی نباشند كه نوش جان کردن آنها برای شما غیرمجاز است؛ مانند انواع كشمش، مغزها، شكلات و یا پنیر.

تغذیه برای مقابله با میگرن

محصولات لبنی:

غیرمجاز: بیشتر پنیرها، خامه ترش، شیر پرچرب، شیركاكائو و خامه.

مجاز: شیر كم‌چرب یا شیر هموژنیزه با ۱% چربی، پنیر خامه‌ای، ماست كم‌چرب (نصف فنجان در روز)، انواع تخم‌مرغ.
نوشیدنی‌ها:

غیرمجاز: نوشیدنی‌های الكلی (به‌ویژه شراب قرمز)، نوشیدنی‌های حاوی شكلات و یا كاكائو، نوشیدنی‌های حاوی ماده شیرین‌كننده مصنوعی (مانند ساخارین، اسپارتام و…).

مجاز: انواع آبمیوه‌ها و آب سبزیجات، انواع نوشابه‌های بدون كافئین (نوش جان کردن نوشیدنی‌های كافئین‌دار مانند قهوه، چای و یا سودا را به ۲ فنجان در روز محدود كنید).

سوپ‌ها:

غیرمجاز: انواع سوپ‌های كنسروشده و یا سوپ‌های پاكتی و آماده و همچنین قرص‌های سوپ. این نوع سوپ‌ها معمولا حاوی گلوتامات سدیم و مواد نگهدارنده و سایر موادی هستند كه نوش جان کردن آنها برای افرادی كه سابقه سردرد دارند، غیرمجاز است و می‌تواند سردرد را در آنها تشدید کند.

مجاز: انواع سوپ‌هایی كه در منزل تهیه می‌شوند (البته اگر در این سوپ‌ها سایر مواد غذایی غیرمجازی كه قبلاً اسم برده شد، به كار نرفته باشد؛ مانند: پنیر، انواع لوبیا، و یا مقادیر زیادی پیاز و گوجه‌فرنگی).
دسرها:

غیرمجاز: دسرهای حاوی خامه، شكلات، قهوه، رنگ‌ها و یا قندهای مصنوعی (ساخارین، اسپارتام)، بستنی، سایر دسرهایی كه در آنها مواد غذایی غیرمجاز مانند انواع مغزها (بادام زمینی، فندق) و یا میوه‌های خشك كه حاوی مواد نگهدارنده هستند و یا دسرهایی كه در تهیه آنها از مشروبات الكلی استفاده شده است.

مجاز: انواع شیرینی‌ها، كیك‌ها، آب‌نبات‌ها، پای‌ها (در صورتی كه حاوی مواد غذایی غیرمجاز نباشند) و انواع شربت‌‌ها.

تغذیه برای مقابله با میگرن

سایر مواد غذایی

غیرمجاز: مونوسدیم گلوتامات (MSG) و سایر چاشنی‌ها یا سس‌هایی كه برای نرم و ترد كردن گوشت‌‌ها به كار می‌رود و حاوی مونوسدیم گلوتامات می‌باشند، سویاسس، سركه (بجز سركه سفید و سركه سیب)، انواع سس‌های سالاد كه حاوی سركه و یا شراب هستند (جز سركه سفید و سیب)، روغن زیتون. انواع مغزها (پسته، فندق، بادام و…)، انواع تخم‌ها (كدو، هندوانه و…)، كره بادام زمینی، انواع شیرین‌كننده‌های مصنوعی، انواع مواد نگهدارنده، مانند نیتریت‌ها و سولفیت‌ها، نارگیل، سس‌های كچاپ، مایونز و خردل.

مجاز: سایر مواد غذایی كه نوش جان کردن آنها منع نشده، انواع داروهای گیاهی و یا چاشنی‌‌های گیاهی، سركه سفید، سركه سیب، عسل، مربا، ژله‌ها و خردل خشك، انواع گوشت‌‌های قرمز و دریایی.

غیرمجاز: گوشت خوك، هات داگ، پپرونی (كالباس ادویه‌دار ایتالیایی)، سوسیس، سالامی، همبرگر، امعا و احشای دام (دل و قلوه و جگر و…)، سایر محصولات گوشتی فرآوری شده، كنسروشده و یا گوشت‌های مانده و همچنین خاویار.

مجاز: انواع محصولات گوشتی تازه، مانند گوشت گوسفند، ماهی و مرغ.

 

زندگی آنلاین

تغذیه برای مقابله با میگرن

منبع : سایت دکتر سلام

لطفا نظر خود را درباره تغذیه برای مقابله با میگرن با ما در میان بگذارید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موبایلتو شارژ کن